Novosti na trgu

Lumar Gea 120

Pritlične montažne hiše postajajo med slovenskimi kupci čedalje bolj priljubljene. Res da so manjše od svojih »večjih sester« mansardnih hiš, toda moderne pritlične hiše so tako dodelane in oblikovane, da včasih ponujajo mnogo tistega kar imajo velike. In katere od njih so najbolj priljubljene? To smo vprašali več ponudnikov montažnih hiš, odzvali pa so se štirje proizvajalci: Lumar IG, Pergola, Marles in Javušnik. Za bralce našega portala www.montažnehiše.com tako predstavljajo po svoji dve najbolje prodajani pritlični montažni hiši zadnjih let. Prikazujemo izbor hiš in komentarje ponudnikov.


LUMAR IG

Ime hiše: Lumar Terra 131

Velikost: 131,0 m2     

Cena hiše na ključ: od 157.990 EUR (z upoštevanim DDV in subvencijo Eko sklada)

LUMAR- Terra
Lumar – Terra

Družina pritličnih hiš Terra ponuja popolno rešitev vsem, ki si želijo neposrednega stika z naravo in hkrati prostorne in svetle ambiente brez višinskih ovir v notranjosti. V svojih izvedbah so hiše namenjene štiri ali več družinskim članom in so v svoji zasnovi prilagojene sodobnemu življenjskemu slogu. Koncept nizanja bivalnih in spalnih prostorov okoli osrednjega terasnega dela ali atrija ustvarja idealne pogoje za kvalitetno družinsko druženje v prostem času in z jasno delitvijo dnevnega in spalnega dela, kljub eno-nivojski zasnovi, še vedno omogoča individualnost in diskretnost v največji meri.

Hiša Terra v izvedbi s 131 kvadratnimi metri bivalne površine je namenjena družini z do štirimi člani, ki od hiše pričakujejo urejeno notranjo razporeditev in brezpogojno navezavo na zunanji terasni prostor, ki s tem postaja središče dnevnega dogajanja. Jasna delitev zaprtih servisnih prostorov, enovitega odprtega bivalnega dela in diskretno ločenega spalnega kraka omogoča smiseln preplet programov, združenih na optimalni bivalni površini.

Hiše Terra so v svoji zunanjosti lahko v izvedbah z dvokapno, ravno, enokapno ali večkapno streho in velikosti 131, 143, 158 ali 162 kvadratnih metrov, kar omogoča širok izbor za različne okuse in različne lokacije.


LUMAR IG

Ime hiše: Lumar GEA 120

Velikost: 120,9 m2     

Cena hiše na ključ: od 135.990 EUR (z upoštevanim DDV in subvencijo Eko sklada)

Lumar Gea 120
Lumar Gea 120

Hiše Lumar Gea združujejo sodoben zunanji izgled z intuitivno uporabnostjo, razvito v enem samem nivoju. S svojo pritlično zasnovo in izdatno naravno osvetlitvijo brišejo meje med notranjostjo in zunanjostjo in poleg notranjih bivalnih ambientov ustvarjajo tudi zunanje. Vsako izmed hiš Gea je mogoče oblikovati s pokrito teraso, ki daje videzu in uporabnosti hiše prepoznavno noto povezovanja med zunanjim in notranjim prostorom.

Hiša Gea 120 je primerna za vse, ki uživajo doma in radi spremljajo pot sonca skozi dan. Pritlično vzdolžno zasnovana hiša namreč s pridom izkorišča osončenje in se po možnosti z daljšo stranico ozira na jug. Vsi vitalni bivalni prostori, vključno z otroškima sobama, so na ta način izdatno dnevno osončeni, od zgodnjega dopoldneva do poznega popoldneva glede na letni čas. Vsi prostori hiše imajo dostop na vrt, s tem pa ponujajo izjemen stik z naravo, s pokrito teraso pa priložnost za brezskrbno bivanje na prostem. Strešni nakloni so prilagodljivi, zato je hiša primerna za večji del slovenskega podeželja, urbanih območij in Primorja.

Zasnove hiš v izvedenkah 92, 105, 115 in 120 kvadratnih metrov nagovarjajo širok generacijski spekter uporabnikov za različna življenjska obdobja. Izbirate lahko med hišo za dva in hišo za štiričlansko družino, vse pa druži neizmerna svežina in prostornost svetlih prostorov notranjosti. Tlorisne razporeditve so zasnovane racionalno, da omogočajo kar največji izkoristek bivalnih prostorov na račun optimalne organizacije zaprtih servisnih prostorov.


PERGOLA

Ime hiše: 116 JR

Velikost: 87,3 m2 (dodatno pokrita terasa: 18,93 m2 )

Cena hiše na ključ: 122.498 EUR (z vključenim DDV)

Pergola 116 JR
Pergola 116 JR

Individualna hiša se ponaša z moderno in razgibano obliko, ki zaradi steklenih površin omogoča, da je notranjost razsvetljena s sončnimi žarki. V svoji notranjosti kljub manjši kvadraturi skriva zadosten, udoben prostor za štiričlansko družino, kjer lahko vsak najde kotiček zase. Prijetna pritlična montažna hiša je modernega izgleda z razkošno teraso. Velika delno pokrita terasa v celotni dolžini hiše družini omogoča druženje ob kavici ali udobno namestitev na ležalniku ob vseh vremenskih razmerah. Prav zaradi njene majhnosti, a hkrati razkošnega videza, je ta hiša med najbolj prodajnimi hišami pri nas.


PERGOLA

Ime hiše: PSI 140

Velikost: 127,4 m2 (dodatno terasa: 12,09 m2)

Cena hiše na ključ: 130.787 EUR (z vključenim DDV)

Pergola PSI 140
Pergola PSI 140

Tipska nizkoenergijska pritlična montažna hiša je tlorisno zasnovana v obliki črke U. Zunanjost je oblikovana minimalistično, popestritev pa dosežemo s samo razgibanostjo objekta in velikimi steklenimi površinami, ki dovoljujejo sončnim žarkom, da dom prijetno osvetlijo in pozimi tudi ogrejejo. Najbolje ji pristaja štirikapnica, vendar je možna izvedba tudi z ravno streho. Notranjost je zaradi velikih steklenih površin svetla in prijetna. Piko na i daje velika pokrita terasa, ki omogoča druženje na prostem v vsakem vremenu in skozi vse leto. Hiša je med najbolje prodajanimi hišami zaradi modernega dizajna, svoje prostornosti in svetle notranjosti.


MARLES HIŠE

Ime hiše: Atris 97  (Atris 115, Atris 149)

Velikost: 84,5 m2 (103,1 m2, 133,7 m2)

Cena hiše na ključ: od 108.201 EUR naprej (z vključenim DDV)

Atris
Atris

Pritlična hiša Atris ponuja vse bivalno ugodje združeno v eni etaži. Odlikuje jo visoka energetska učinkovitost, uporaba naravnih materialov in pričakovano bivalno ugodje s prednostmi bivanja v enoetažnih pritličnih hišah. Skladni in preprosti proporci izžarevajo čut za estetiko, bivalno ugodje in domačnost. S svojo večno atraktivno arhitekturno zasnovo predstavlja hiša Atris navdih številnim družinam. Glede na željo naših kupcev smo neto stanovanjsko velikost hiše prilagodili njihovim potrebam. Tako v standardni ponudbi predstavljamo hišo Atris 97, Atris 115 in Atris 149.


MARLES HIŠE

Ime hiše: Domus

Velikost hiše: 119,9 m2

Cena hiše na ključ: 135.990 EUR (z vključenim DDV)

Domus
Domus

Prostorna enodružinska hiša s sodobno arhitekturno zasnovo Domus predstavlja odlično kombinacijo funkcionalnosti, estetike in kakovosti. Hiša je zasnovana kot moderna visoko učinkovita oziroma pasivna enodružinska hiša inovativne oblike in je prilagojena arhitekturnim trendom in načelom trajnostne gradnje. Zasnovana je s simetrično dvokapno streho, ki lahko umešča hišo v večji del slovenskega grajenega okolja, prav tako pa v enokapni in večkapni zasnovi.


JAVUŠNIK

Ime hiše: Danijela

Velikost hiše: 111,9 m2

Cena: odvisna od povpraševanja

Javušnik Danijela
Javušnik Danijela

Montažna hiša Danijela je enodružinska hiša, primerna za bivanje štirih oseb. S svojo bivalno površino ni ne premajhna in ne prevelika za bivanje in vzdrževanje. Oblikovana je na način, da ne izstopa iz naravnega okolja, hkrati pa dosega svojevrstno mero posebnosti. Na željo strank se lahko hiša prilagodi njihovim željam: od velikosti, zrcalne postavitve in notranje razporeditve, do velikosti oken in vseh ostalih pomembnih podrobnosti. Montažna hiša Danijela v skupnih prostorih kuhinje, jedilnice in dnevne sobe ponuja velik prostor za druženje. Zaradi prostornosti se odpirajo številne možnosti za opremljanje in notranjo ureditev. Velika steklena drsna vrata iz jedilnice vodijo na pokrito teraso, kjer lahko kakovostno preživljamo svoj prosti čas.


JAVUŠNIK

Ime hiše: Viktorija

Velikost hiše: 89,8 m2

Cena: odvisna od povpraševanja

Javušnik - Viktorija
Javušnik – Viktorija

Atraktivna pritlična montažna hiša Viktorija, je lesena montažna hiša zaprtih napuščev, štirikapne strehe in modernih linij. Navdušuje vse, ki želijo hišo manjše kvadrature do 100 kvadratnih metrov v eni etaži. Primerna je tako za mlade družine kot za starejše pare. Hiša že v osnovi ponuja pohoden pod nad pritličjem, s čimer stranke pridobijo uporabno pohodno podstrešje, primerno za shranjevanje. Če se v prihodnosti pojavi potreba po dodatnem prostoru, se lahko pohodno podstrešje dogradi v mansardno stanovanje brez posegov v konstrukcijo. Na željo strank se lahko hiša prilagodi njihovim željam: od velikosti, zrcalne postavitve in notranje razporeditve do velikosti oken in vseh ostalih pomembnih podrobnosti. Hiša Viktorija vam v eni etaži ponuja vse, kar potrebujete za udobno bivanje. V osnovi vključuje dva spalna prostora, ločeno kopalnico in WC, shrambo, pralnico in velike povezane bivalne prostore jedilnice, dnevnega prostora in kuhinje. Večje steklene površine so umetelno umeščene, hišo pa naredijo še posebno zračno, svetlo in prijetno za bivanje. Med jedilnim in dnevnim prostorom je umeščen tudi kamin, ki poskrbi za estetsko dovršenost notranje opreme, hiši pa doda občutek domačnosti, miline in udobja. Ob hiši lahko postavite lopo za shranjevanje vrtnega orodja in ostalih pripomočkov ter nadstrešek za avtomobil.


Viri vsebine in fotografij so ponudniki montažnih hiš ali njihove spletne strani.


Veliko več informacij glede nakupa in gradnje montažne hiše najdete v e-knjigi o montažnih hišah z naslovom: 41 VPRAŠANJ IN ODGOVOROV, KI JIH MORATE VEDETI O MONTAŽNIH HIŠAH. V praktičnem priročniku za vse, ki kupujete ali pa že živite v montažni hiši, lahko med drugim preberete tudi odgovore na številna druga vprašanja:

 • Katere so glavne značilnosti montažnih hiš?
 • V kateri fazi gradnje lahko kupim montažno hišo?
 • Katere korake moram opraviti pri nakupu montažne hiše?
 • Na kaj moram biti pozoren pri nakupu parcele za gradnjo montažne hiše?
 • Kakšno dokumentacijo potrebujem za začetek gradnje hiše?
 • Kako izbrati ponudnika montažne hiše?
 • Katere podatke moram zaupati ponudniku montažne hiše, da bom dobil njegovo čim bolj celovito in konkretno ponudbo?
 • Katere certifikate in reference je dobro, da ima ponudnik montažne hiše?
 • Koliko stane gradnja montažne hiše?
 • Kako čim ugodneje financirati nakup montažne hiše?
 • Kako izkoristiti subvencije Eko sklada pri nakupu montažne hiše?
 • Kako naj skrbim in vzdržujem svojo montažno hišo?
 • Kako varne so montažne hiše v primeru potresa, požara ali poplave?
 • Kako čim bolj učinkovito in ugodno ogrevati montažno hišo?
 • Kako poskrbeti za energetsko samooskrbo montažne hiše? 

Izpolnite spodnji obrazec in pridobite e-knjgo popolnoma brezplačno

 
   

Primerjaj hiše

Primerjaj (0)