Novosti na trgu

Alu vhodna vrata

Izbira vhodnih vrat ni lahka naloga, sploh če se ob tem zavedate dejstva, da je to del stavbnega pohištva, v katerega boste najverjetneje investirali za več desetletij. Pred nakupom si je zato treba odgovoriti na nekaj vprašanj, s pomočjo odgovorov pa bo odločitev o izbiri lažja, hkrati pa tudi premišljena in pravilna.

Med pomembnimi vprašanji je gotovo tudi to, iz kakšnega materiala želite, da so vaša vhodna vrata. Na tržišču je danes na voljo mnogo različnih materialov in kombinacij materialov, ki zadostijo najrazličnejšim željam in potrebam kupcev. Medtem ko nekateri prisegajo predvsem na estetsko vrednost posameznega materiala, se drugi osredotočijo bolj na njegove fizikalne in tehnične lastnosti ter splošno funkcionalnost. Če ste tudi vi pred odločitvijo o nakupu novih vhodnih vrat, upoštevajte oba vidika in izberite vhodna vrata, ki bodo resnično trajala desetletja. Za vrata, ki bodo še več let kasneje izgledala kot nova, izberite alu vhodna vrata, še pred tem pa se poučite o njihovih značilnostih in prednostih, ki jih prinašajo.

Alu vhodna vrata so primerna za vse vrste objektov

Vhodna vrata iz aluminija so danes najpogostejša izbira pri novogradnjah in prenovah objektov, saj so modernega videza, s svojo dovršenostjo pa zaokrožijo sodoben stil objekta. So visokokakovostna, vzdržljiva in po željah kupcev bogato opremljena s sodobno tehnologijo in dodatnimi elementi, saj omogočajo številne individualne prilagoditve. Na drugi strani se lahko brez problema v gradijo tudi v že obstoječe objekte tradicionalnega videza, saj v svoji klasični izvedbi izražajo brezčasnost in eleganco, ki se poda tudi v nekoliko starejše zgradbe. Alu vhodna vrata imajo številne prednosti, zato se zanje odloča vse več kupcev:

  1. Funkcionalnost, ki jo nudi aluminij kot material: gre za čvrst, lahek in korozijsko obstojen material, ki omogoča natančno in precizno izdelavo, po željah obogateno z najrazličnejšimi detajli. Poleg tega sodi med ene najbolj ekoloških materialov na Zemlji, saj se lahko neskončnokrat reciklira in tako ne povzroča onesnaževanja.
  2. Visoka varnost in zaščita: vratni profili iz aluminija so veliko močnejši kot leseni ali plastični, zato so alu vhodna vrata tudi bolj stabilna in trdna. Najnovejši modeli tehnološko izpopolnjenih ključavnic omogočajo večtočkovno zaklepanje s čitalcem prstnih odtisov, najnovejši modeli pa omogočajo celo odpiranje vhodnih vrat na podlagi prepoznave obraza, s čimer je vstop neznancem popolnoma onemogočen. Seveda je ob tem zagotovljena tudi protihrupna in protipožarna varnost.

    Alu vhodna vrata
  1. Dolga življenjska doba: alu vhodna vrata se ponašajo z izjemno odpornostjo na ekstremne vremenske razmere, zato so tudi po več letih stalne uporabe videti kot nova. Aluminij namreč ni podvržen vlagi, koroziji, UV žarkom in temperaturnim spremembam, poleg tega je energetsko učinkovit, odporen na deformacije in praktično neuničljiv.
  2. Individualna prilagodljivost in estetska podoba alu vhodnih vrat: zaradi svoje vsestranskosti je aluminij mogoče oblikovati na najrazličnejše načine in s tem ustvariti popolnoma personalizirana alu vhodna vrata. Različne teksture, barve, dizajni in detajli vsaka vhodna vrata naredijo edinstvena, aluminij pa je mogoče kombinirati tudi z lesom ali steklom in tako še nadgraditi celotno podobo vhodnih vrat. Poleg tega se lahko poigrate še z obsvetlobami in nadsvetlobami, za nočni čas pa je še posebej dobrodošla LED osvetlitev, s katero bo vstopanje in izstopanje skozi vhodna vrata še enostavnejše in udobnejše.

Kako pa je z vzdrževanjem alu vhodnih vrat?

Za razliko od lesenih alu vhodna vrata ne potrebujejo posebnega vzdrževanja. Enkrat letno je potrebno namastiti gibljive dele okovja za odpiranje in zapiranje brez zatikanja ter očistiti tesnila. Po potrebi se vrata čistijo z mehko krpo in vodo, nikakor pa ne z agresivnimi snovmi ali grobimi predmeti kot so kisline in kovinske krtačke. V ponudbi so seveda tudi posebni seti za čiščenje alu vhodnih vrat, vendar navadno zadostuje le navadna voda, ki odstrani vso morebitno umazanijo.

Vhodna vrata iz aluminija so prava izbira za vse, ki želijo vrhunsko kakovost, stoodstotno varnost in moderen videz. Vse to so vhodna vrata podjetja Pirnar, s katerimi boste uresničili svoje sanje in dobili vhod, vreden pozornosti.

Primerjaj hiše

Primerjaj (0)