Opis

Letos mineva deset let odkar smo razvili hišo Primus za Mitjo Petkovška. Enostavna in odprta tlorisna zasnova se je izkazala za izjemno uporabno in priljubljeno rešitev. Do danes smo razvili uspešno družino hiš Lumar Primus, ki s svojo kompaktno, racionalno in energetsko učinkovito zasnovo ponuja optimalen vstop v razred skoraj nič-energijskih enodružinskih hiš (SNEH). Čiste linije, sodobnost, kompakten dizajn in veliko prostora za individualnost je na voljo na 120, 130, 137 in 150 kvadratnih metrih. Pionirska vloga pri razvoju novih tehnologij in ustvarjanje trendov nam danes omogoča, da vam lahko skoraj nič-energijske hiše (SNEH) Primus ponudimo po najboljšem razmerju med kakovostjo in ceno, istočasno pa lahko za njih pridobite do 20.000 EUR nepovratnih finančnih spodbud Eko sklada.

Vrsta gradnje: panelna

Predvidena letna poraba energije za ogrevanje (kWh/m²): do 15 kWh/m2 a

Debelina zunanje stene: 345 mm

Konstrukcijski sistem Lumar PRESTIGE predstavlja izhodiščni konstrukcijski sistem za gradnjo hiš Lumar. Osnovna nosilna konstrukcija je izolirana s 160 mm mineralne volne in skupaj z mineralno fasadno izolacijo tvori difuzijsko odprt sistem gradnje. Konstrukcijski sistem ponuja zelo dobre toplotne karakteristike s katerimi že danes bistveno presegamo zakonske zahteve. Z dvojno oblogo sten z mavčno-vlaknenimi ploščami, zagotavljamo odlično požarno in zvočno zaščito ter prijetno bivalno klimo.

TEHNIČNI PODATKI

01 Končni sloj fasade 2 mm
02 Armirna malta in mrežica 3 mm
03 Fasadna izolacija 140 mm
04 Mavčno-vlaknena plošča 15 mm
05 Lesena nosilna konstrukcija 160 mm
06 Mineralna toplotna in zvočna izolacija 160 mm
07 Parna zapora 0,2 mm
08 Mavčno-vlaknena plošča 15 mm
09 Mavčno-vlaknena plošča 10 mm

 

DEBELINA STENE 345mm
DEBELINA IZOLACIJE 300mm
Toplotna prehodnost skozi izolacijo 0,114/0,127* W/m2K
Toplotna prehodnost ob upoštevanju deleža lesa 0,126/0,142* W/m2K

MNENJA NAŠIH STRANK:

Lumar Primus iEDITION Individual, družina Potrč-Žagar:

»Lasten dom je velik projekt. Zagotovo eden največjih v življenju. Delaš ga s srcem in seveda si želiš le najboljše. Prav zato sva se od začetka zavedala, da bova skrbno izbrala partnerja. Lumar hiše so naju v začetku pritegnile zaradi čudovitih, modernih oblik in atraktivnih rešitev. Ko sva spoznala tudi način dela ter kvaliteto, ki temu sledi, je izbira bila samo ena. Ta izbira se je večkrat izkazala za pravilno. To nenazadnje spoznavamo znova in znova, ko prespimo kje drugje. Občutek v pasivni hiši je nezamenljiv. V našem domu zelo uživamo in veseli smo, da smo izbrali Lumar!«

Podrobnejše informacije

  • Vrsta strehe: Dvokapnica
  • Gradbena faza: 1 - Na ključ
  • Etažnost: 3 - Večnadstropna
  • Velikost hiše: 136,41 m2

Načrti in certifikati

Kontaktni podatki

Lumar IG d.o.o.

(02) 421 67 50
www.lumar.si

Pošljite informativno povpraševanje