Opis

Sveža dvoetažna tlorisna zasnova hiše URBANO je lahko sodobna hiša z ravno streho ali brezčasno dvokapno streho. Posebnost hiš je poteza, ki povezuje vse dele hiše, vključno z balkonom v skladno celoto. V izvedbi z večkapno streho ima podobo brezčasne urbane vile.

Vrsta gradnje: panelna

Predvidena letna poraba energije za ogrevanje (kWh/m²): do 15 kWh/m2 a

Debelina zunanje stene: 345 mm

Konstrukcijski sistem Lumar PRESTIGE predstavlja izhodiščni konstrukcijski sistem za gradnjo hiš Lumar. Osnovna nosilna konstrukcija je izolirana s 160 mm mineralne volne in skupaj z mineralno fasadno izolacijo tvori difuzijsko odprt sistem gradnje. Konstrukcijski sistem ponuja zelo dobre toplotne karakteristike s katerimi že danes bistveno presegamo zakonske zahteve. Z dvojno oblogo sten z mavčno-vlaknenimi ploščami, zagotavljamo odlično požarno in zvočno zaščito ter prijetno bivalno klimo.

TEHNIČNI PODATKI

01 Končni sloj fasade 2 mm
02 Armirna malta in mrežica 3 mm
03 Fasadna izolacija 140 mm
04 Mavčno-vlaknena plošča 15 mm
05 Lesena nosilna konstrukcija 160 mm
06 Mineralna toplotna in zvočna izolacija 160 mm
07 Parna zapora 0,2 mm
08 Mavčno-vlaknena plošča 15 mm
09 Mavčno-vlaknena plošča 10 mm

 

DEBELINA STENE 345mm
DEBELINA IZOLACIJE 300mm
Toplotna prehodnost skozi izolacijo 0,114/0,127* W/m2K
Toplotna prehodnost ob upoštevanju deleža lesa 0,126/0,142* W/m2K

MNENJA NAŠIH STRANK:

Lumar Urbano-D 149, Družina Putnik:

»V najino pasivno hišo sva se vselila septembra 2016. V njej sva tako doživela že vse vremenske razmere in letne čase. Še bolj kot pozimi, naju je zanimalo, kako se bo hiša obnesla v vročem primorskem podnebju. Kljub ekstremnim temperaturam, ki so zaznamovale poletje 2017, v hišo nisva vgradila klime. Zadostovalo je zračenje hiše ponoči ter zapiranje žaluzij podnevi in celo poletje sva tako imela približno 10 °C manj od zunanje temperature. Ob sončnih zimskih dnevih pa morava včasih popaziti celo, da v hiši ne postane prevroče. Kot zanimivost lahko omeniva tudi, da sva se po dvotedenskem dopustu vrnila v hišo, ki ni kazala znakov, da je bila toliko časa zaprta. Občutek ob vrnitvi je bil enak kot kateri koli dan, ko se vrneva z dela. Nasploh sva z bivanjem v najinem novem domu nadvse zadovoljna, poleg tega ne gre zanemariti dejstva, da imava ves čas na razpolago podporo s strani Lumarja, v primeru, če bi šlo karkoli narobe.«

Podrobnejše informacije

  • Vrsta strehe: Dvokapnica
  • Gradbena faza: 1 - Na ključ
  • Etažnost: 3 - Večnadstropna
  • Velikost hiše: 148,72 m2

Načrti in certifikati

Kontaktni podatki

Lumar IG d.o.o.

(02) 421 67 50
www.lumar.si

Pošljite informativno povpraševanje