Novosti na trgu

kopalnica

Če kupujete montažno hišo in bi želeli vnaprej dobiti zanimivo idejo, kako lahko izgleda notranjost enega od vaših prostorov, nam pošljite tloris prostora in opišite vaše želje, naša strokovnjakinja notranja oblikovalka Živa Kandus pa vam bo pripravila rešitev po vaših željah.

Pišite nam na: info@montažnehiše.com


Naši svetovalci odgovarjajo!

Vprašanje:

Pred kratkim smo kupili montažno hišo. Zdaj smo v fazi opremljanja prostorov, pa vas prosim za kakšno idejo, kako bi lahko opremili dobrih 12m2 veliko kopalnico. Prilagamo tloris kopalnice. Želimo si moderni izgled in da bo kopalnica funkcionalna ter minimalistična. V kopalnici naj bo poleg tuš kabine, ki jo z možem najraje uporabljava, tudi kad za otroka, ki bi jo rada občasno uporabljala tudi sama. Želiva si tudi vsak svoj umivalnik in dovolj veliko omaro za brisače ter kozmetične pripomočke.

Hvala in lepo vas pozdravljam, Nataša.


Odgovarja:

Živa KandusŽiva Kandus, notranja oblikovalka

 

 

 

 

 

 

 


Kopalniško pohištvo in njegova umestitev pomembno vplivata na to, kako se bomo počutili v kopalnici. Tloris Natašine kopalnice meri 12,72 m2, kar je dovolj prostora, da v kopalnico vključimo vse zaželene elemente in da je kopalnica še vseeno dovolj odprta, da ni občutka stisnjenosti.

Kopalniško pohištvo

Kopalnica gleda na vzhodno stran in ima v jutranjem času dovolj naravne svetlobe, ki prihaja v prostor skozi dve veliki okni. Okni imata posebno peskano folijo, ki nudi kopalnici intimo, saj prehaja skozi okno svetloba ne vidi pa se v notranjost kopalnice.

Po pogovoru z gospo Natašo, sem v skladu z njenimi željami naredila kolaž. Na kolažu so prikazani elementi kopalniške opreme kopalna kad, wc školjka, bide, omarica z kopalniškim umivalnikom ter kopalniške ploščice, ki sem jih  izbrala in so v skladu z njihovimi željami.Ko mi je Nataša potrdila izbrano kopalniško pohištvo, sem pričela z njihovo postavitvijo v prostoru. Z namenom, da bi ustvarila bolj zanimiv prostor, sem se poigrala z različnimi odtenki sive in vzorci na ploščicah.

Ploščice, ki sem jih izbrala, so v temno sivi barvi, srednje sivi, ter svetlo sivi barvi. Temno sive ploščice sem dala na dve steni, in sicer na steno, ki je za kopalno kadjo, ter na nasprotno steno, kjer je tuš kabina. Za tla sem izbrala svetlo sive kopalniške ploščice, ki lepo dopolnjujejo prostor ter naredijo kontrast. Za steno, kjer so vrata v kopalnico ter wc in bide, pa sem izbrala kopalniške ploščice v srednje-temnem sivem odtenku, ki se lepo ujemajo s svetlimi in temnimi kopalniškimi ploščicami ter naredijo prostor in vgrajeno kopalniško pohištvo bolj zanimivo.

Ogrevanje je talno, kar ponuja prijeten občutek, ko stopimo iz kopalniške kadi ali iz tuša. V prostoru sta tudi dva radiatora. Prvi radiator je poleg kopalne kadi. Drugi radiator pa je zraven viseče omare z umivalnikoma, nasproti tuš kabine. Radiatorja sta potrebna predvsem za sušenje brisač.


Kopalniško pohištvo


Nataša in njen mož, sta si želela kopalnico zelo modernega videza in prav zaradi tega sem izbrala samostoječo kopalno kad Eklipse proizvajalca Antonio Lupi, ki je že sama po sebi zelo impresivna moderna minimalistična kopalna kad. Kopalno kad lepo dopolnjuje prostostoječa kopalniška armatura proizvajalca Makro. Za kopalno kadjo je narejena niša v steno, kjer je odlagalna površina za šampone, milo, ter za sveče, kar si je želela Nataša, saj si zelo rada privošči raznovrstne kopeli v prijetnem vzdušju.Kopalniško pohištvo dopolnjuje luč nad kopalniško kadjo. Gre za led luč proizvajalca Muuto, ki daje prostoru ambientalno svetlobo in še dodatno noto modernega minimalizma, ki sta ga zakonca želela. Splošno osvetljavo v kopalnici dajejo vgradne stropne luči. V kot za kopalniško kad sem postavila rastlino bambus, ki zelo lepo poživi kopalniški prostor in ima dovolj dnevne svetlobe, ki jo dajeta dve veliki okni, da lepo uspeva.


Kopalnica


Desno od kopalne kadi je viseča omara v lesu, ki ima zgornji del v temno sivem steklu. Omarica ima dva velika  predala, ki sta pod umivalnikoma, ki stojita na omari. Omara je dovolj velika, da na njej stojita dva umivalnika, tako kot sta si Nataša in njen mož želela. Ker ima Nataša zelo rada rože, sem postavila na omarico tudi orhidejo, ki je Natašina najljubša roža. Videz modernega minimalizma dopolnjujeta dve pipi z ročkama vgrajenima v steno proizvajalca Azzurra. Kopalniško pohištvo ima kot pomemben del še visečo omaro, ki je ravno prav velika za shranjevanje brisač, kozmetike ter ostalih toaletnih pripomočkov. Nad visečo omarico z umivalnikoma je veliko ogledalo.


Kopalniška oprema


Bide in wc proizvajalca Duravit sta nasproti obeh umivalnikov. Nad wc-jem ter bidejem je narejena niša, kjer je odlagalni prostor za wc papir. Zraven wc-ja je tudi velika prostorna tuš kabina, ki ima dve niši. Ena je nekoliko večja, kjer so poleg krem tudi brisače, poličke v njej pa so narejene iz stekla. Druga se nahaja v notranjosti tuš kabine in je primerna za tuš gel in šampone. Tudi v tuš kabini so za osvetljavo v strop vgrajene luči, tako da sta prostor in kopalniško pohištvo, primerno osvetljena.


Kopalniška oprema


Celoten izgled kopalnice je zelo moderen z elementi lesa, ki v prostor prinaša toplino z belimi kopalniškimi elementi ter različnimi ploščicami, ki naredijo prostor bolj zanimiv in mu dajejo moderni izgled. Za svežino ter občutek topline in intime v prostoru pa poskrbijo rastline ter dekorativni predmeti in sveče.

Nataša si lahko v renderjih, ki sem jih pripravila zanjo, realistično ogleda, kako bo izgledala kopalnica in v njo vgrajeno kopalniško pohištvo, ko bo dokončana.


Če kupujete montažno hišo in bi želeli vnaprej dobiti zanimivo idejo, kako lahko izgleda notranjost enega od vaših prostorov, nam pošljite tloris prostora in opišite vaše želje, naša strokovnjakinja notranja oblikovalka Živa Kandus pa vam bo pripravila rešitev po vaših željah.

Pišite nam na: info@montažnehiše.com


 

Primerjaj hiše

Primerjaj (0)