Novosti na trgu

moderne-kopalnice-prikazna

Če kupujete montažno hišo in bi želeli vnaprej dobiti zanimivo idejo, kako lahko izgleda notranjost enega od vaših prostorov, nam pošljite tloris prostora in opišite vaše želje, naša strokovnjakinja notranja oblikovalka Živa Kandus pa vam bo pripravila rešitev po vaših željah.

Pišite nam na: info@montažnehiše.com


Naši svetovalci odgovarjajo!

Vprašanje:

V novi montažni hiši želimo opremiti kuhinjo v modernem stilu. Kuhinja meri 26 kvadratnih metrov in je precej svetla. Pošiljam vam tloris kuhinje in vas prosim za vaš nasvet, kako jo opremiti, da se bo naša družina v njej počutila čim bolj prijetno.

Hvala in lepo vas pozdravljam, Tjaša.


Odgovarja:

Živa KandusŽiva Kandus, notranja oblikovalka

 

 

 

 

 

 

 


Kuhinja, ki sem jo oblikovala za gospo Tjašo, meri 26 kvadratnih metrov in je obrnjena na jugozahod. Prostor ima velika okna, je zelo svetel, zato se je v njem prijetno zadrževati. Tjaša si želi kuhinjo, ki bi poleg elegance in minimalističnega dizajna, odsevala prijetno toplino. Gospa rada kuha in peče, pred začetkom delovnega dne pa v miru popije kavico. Družina ji pomeni zelo veliko in prav zato nas je prosila, da jim oblikujemo prostor, kjer bodo lahko prijetno bivali skupaj in se pogovarjali. Dobro ve, da je kuhinja srce družine. Gre torej za prostor v katerem si bodo z družino v prijetnem ambientu in atmosferi ob dobri večerji – takrat se namreč vsa družina zbere skupaj – podelili doživetja dneva in raznorazne izzive, ki jim jih ob napornem delovnem urniku in dveh najstniških otrocih ne manjka. Z vsemi podatki, ki so zelo pomembni, da lahko stranki pričaram okolje, ki bo odsevalo njih same ter njihove želje, ter slikami, ki jih je gospa pripravila zame, in ki mi veliko povedo o njihovih željah in okusu, sem torej začela oblikovati kuhinjo, ki jo predstavljam v nadaljevanju.

moderna kuhinja tloris
Tloris kuhinje

Kuhinja modernega izgleda in ravnih linij

Projekt sem kot vedno začela s kolažem, saj stranka s tem dobi realno sliko o barvah, materialih in o samem pohištvu, ki ga izberem za projekt. Ko sva s Tjašo uskladili materiale in barvno shemo, sem se posvetila tlorisu kuhinje, saj sta pri tem pomembna  tako izgled kot funkcionalnost. 

Izbrala sem kuhinjo modernega izgleda in ravnih linij. Ker pa je gospa želela še pridih topline, sem se poigrala še z določenimi materiali ter kuhinji dodala pridih elegance in topline. Kuhinjski otok je narejen iz marmorja s tipičnim vzorcem v zlati barvi, ki temu elegantnemu kamnu doda toplino. Na zadnji strani kuhinjskega otoka je les, in sicer oreh, ki se lepo poda k marmorju, v njem pa je prav tako zlat odtenek. Stoli proizvajalca Federica so v črni barvi in za večje udobje oblazinjeni, ter se lepo podajo h kuhinjskemu otoku.  

kuhinjski otok

Oreh za toplino

Kuhinjske elemente in pult sem izbrala v temno rjavi barvi. Stena zadaj za kuhinjskimi elementi pa je iz oreha, ki daje občutek topline celotnemu izgledu kuhinjskega prostora. Kuhinjska pipa ter pomivalno korito sta od proizvajalca Blanco in sta modernega videza. V kuhinjo sem postavila tudi kredenco proizvajalca Moooi v orehu. 

Splošno osvetljavo dajejo vgrajene stropne luči, za usmerjeno osvetljavo pa poskrbijo luči v visečih omarah nad kuhinjskim pultom. Na koncu kuhinjskih elementov je kamin, ki je oblečen v dekorativni kamen in kuhinjo povezuje z jedilnim prostorom. Obrnjen je v jedilni kot in v dnevni prostor.  

Impresivna miza

V jedilni kot sem postavila mizo Rolf Benz, ki je že sama po sebi zelo impresiven kos pohištva. Jedilne stole, ki sem jih izbrala, so oblazinjeni in pripomorejo k udobju ter dajejo občutek topline. Luč nad kuhinjsko mizo pa je od proizvajalca David Weeks Studio model Sarus No 428 v črni barvi. Celoto prostora sem zaokrožila z zavesami, ki dajejo prostoru mehkobo in so v svetli barvi, saj sem želela ohraniti občutek svetlosti v prostoru. 

Celoten prostor daje občutek elegance, ki sem ga ustvarila s kuhinjskim otokom iz marmorja. Kombinacija lesa ter temno rjave barve kuhinjskih elementov, pa prinašata v prostor toplino skupaj z oblazinjenimi stoli v jedilnici ter barskimi stoli, ki so pri kuhinjskem otoku.

Tjaši sem pripravila tri vizualizacije, s katerimi si lahko natančno ogleda, kako bo dejansko izgledala njena kuhinja z jedilnim prostorom.


Če kupujete montažno hišo in bi želeli vnaprej dobiti zanimivo idejo, kako lahko izgleda notranjost enega od vaših prostorov, nam pošljite tloris prostora in opišite vaše želje, naša strokovnjakinja notranja oblikovalka Živa Kandus pa vam bo pripravila rešitev po vaših željah.

Pišite nam na: info@montažnehiše.com


 

Primerjaj hiše

Primerjaj (0)