Novosti na trgu

moderne hiše

Moderne hiše nas vedno znova in znova navdušijo. Ponudniki montažnih hiš in njihovi arhitekti hitijo z novostmi in izvirnimi idejami, kdo bo bolj presenetil in prepričal kupce. Najsodobnejše moderne hiše tako odlikuje hiter razvoj, vgradnja novih, prijetnih, naravnih materialov, moderne linije, funkcionalnost ter povezava z naravo. Ob vsem tem kar ponuja trg, se seveda vprašamo, katere montažne hiše pa so med vsemi na zunaj najlepše. Enoznačnega odgovora na to ni, saj  so okusi ljudi različni. Kljub temu pa smo se, kot zanimivost, tega izbora lotili tudi na našem spletnem portalu montažnehiše.com.

 

Najprej smo se obrnili na več kot deset ponudnikov montažnih hiš pri nas in jih prosili, da kar sami iz svoje ponudbe hiš izberejo po eno ali dve hiši za katere menijo, da sodijo med najlepše moderne hiše. Na našo pobudo so se odzvali v Jelovici, Rihterju, Pergoli in Domprojektu Slovenija. Za nekaj drugih večjih ponudnikov montažnih hiš pa smo s pomočjo njihovih spletnih strani izbor naredili kar sami v uredništvu portala montažnehiše.com. Prebrskali smo več kot 200 montažnih hiš, izbrane moderne hiše pa so nam bile najbolj všeč. Oglejte si naš izbor in nam povejte, kakšne se vam zdijo.

 

Jelovica hiše

Montažna hiša Leska

Neto bivalna površina: 330 m2

Cena na ključ: individualni dogovor

moderne hiše

Sodobna pasivna hiša Leska, načrtovana po individualnih željah kupca, ponuja dinamično bivanje v sožitju z neokrnjeno naravo. V skladu z načrtom, kot ga imajo tipične moderne hiše, ima v pritličju in nadstropju kreirane glavne komunikacijske osi, ki se odpirajo v naravo, ob teh pa so nanizani ambienti različnih namenov. Razgiban volumen v pritličju in nadstropju ustvarja naravne prehode od večjih, svetlejših prostorov za zabavo in druženje, do intimnejših kotičkov, ki ponujajo popolno zasebnost. Pogledi skozi velike zasteklitve dajejo stanovalcem občutek svobode in povezave z naravo. Les je glavni gradbeni material te moderne hiše s številnimi prednostmi boljše mikroklime in uravnavanja vlažnosti v prostorih. Izjemno nizka poraba energije za ogrevanje se zagotavlja tudi z najsodobnejšo tehnologijo ogrevanja. Zaradi orientacije hiše in premišljenega osenčenja lahko zunanjo teraso uporabljamo skozi cel dan, zavetje pa nudi tudi v primeru slabega vremena. Les zunaj in znotraj hiše pričara občutek topline in domačnosti. Edinstveni detajli v obliki zunanjih lesenih stebrišč lepo zaključujejo celotno podobo hiše. Arhitektka hiše je dr. Vesna Žegarac Leskovar, univ. dipl. ing. arh.

 

Jelovica hiše

Montažna hiša Kopriva

Neto bivalna površina: 145 m2

Cena na ključ: individualni dogovor

moderne hiše

Nizkoenergijska moderna hiša Kopriva, katere bistvo je brisanje meje med zunanjim in notranjim bivalnim prostorom, prinaša svežino v čudovito kraško okolje. Ponuja urbano udobje sredi narave, obenem pa se prilagaja podobi tipične kraške hiše. Odprto zasnovano pritličje, ki je z veliko teraso, podaljšano v sam objem narave, predstavlja srce te moderne hiše, velika panoramska okna pa ponujajo razkošne poglede na okolico. Hišo odlikujejo visoko kakovostni materiali in skrbno načrtovana oblika gradnje. Poleti so steklene površine v pritličju naravno senčene z nadstreškom, ki je obenem zelena terasa nadstropja. Terasa je senčena cel dan, zato je uživanje na njej prijetno, steklene površine pa ne potrebujejo dodatnih senčil. Pozimi, ko je sonce nižje, njegovi žarki posijejo skozi okna pod nadstreškom in poskrbijo za obilico svetlobe, pa tudi naravno dogrevanje hiše. Zračnost hiše poudarja neprekinjenost pritličja in nadstropja. V nadstropju so prostori odprti do slemena, kar poleti zagotavlja prijetne temperature sob v nadstropju. Posebnost te moderne hiše je veliko vidnega lesa, ki s svojo surovostjo in v kombinaciji z razgledi na zelenje daje prijeten občutek bivanja v naravi. Arhitektura: INSITU Matej Rozman, univ. dipl. ing. arh.

 

Pergola

Montažna hiša Zala Clasic

Neto bivalna površina: 164,3 m2

Cena na ključ: 183.820 EUR

moderne hiše

Zasebno-stanovanjska moderna hiša je umeščena v idilično zeleno okolje, ki uporabniku omogoča neposreden stik z naravo in sproščeno doživljanje prostora. Prostori so svetli, sončni in prijazni do uporabnika ter njegovih vsakodnevnih potreb. Pritličje je namenjeno bivalnim prostorom. Svetla, prostorna kuhinja se odpira v jedilnico, ki se nadaljuje v zimski vrt. Dostop na zimski vrt je možen prav tako iz dnevne sobe, katera je z rahlim zamikom optično ločena od prostora jedilnice. Umestitev velikih steklenih površin, ki so značilne za moderne hiše današnjega časa, dodatno pripomore k največjemu izkoristku sončne svetlobe ter posledično prihranku potrebne energije za ogrevanje prostora. Garažna niša, velika za dva avtomobila, se nahaja na zahodni strani objekta, pri samem vhodu v objekt. Povezava, ki vodi v zgornje nadstropje spalnih prostorov je predvidena v obliki svetlega, prostornega ter lahkotnega stopnišča. Dodaten neposreden stik s pritličjem ustvarja manjša galerija, ki je namenjena igralnemu kotičku. Struktura te moderne hiše je grajena iz trajnostnih materialov. Konstrukcija je sestavljena iz lesenih stebričkov, med katerimi je umeščena toplotna izolacija. Moderna hiša sodi v nizkoenergijski standard, kar ustvarja človeku prijazno in kakovostno življenjsko okolje.

 

Rihter

Montažna hiša Cerknica

Neto bivalna površina: 162 m2

Cena na ključ: individualni dogovor

moderne hiše

Montažna hiša Cerknica je unikatna in odraz investitorjevih želja, lokacijskih pogojev in terena gradnje. Arhitektura te moderne hiše je oblikovana tako, da z manjšimi tlorisnimi spremembami omogoča umestitev tako na ravna kot tudi strma območja. Hiša ima dve polni etaži in velike steklene površine obrnjene proti jugu. Vhod v hišo je iz severne strani v zgornje nadstropje, kjer se nahaja predprostor, dve otroški sobi, kopalnica ter spalnica z lastno garderobo in kopalnico. Iz zgornjega prostora vodi stopnišče v spodnje nadstropje hiše, kjer je kuhinja, jedilnica in dnevna soba, kabinet, wc in utility. Debelina zunanje stene je 415 milimetrov in ima toplotno prehodnost U = 0,11 W/m2K. Debelina strehe je 485 mm s toplotno prehodnostjo U = 0,11/m2K. Čeprav je splošno znano, da je večina hiš, ki se gradijo na strmejših parcelah vsaj v spodnjem pritličnem delu zidanih, pa je v tej hiši tudi spodnji kletni del montažen, kar je plod posebnega znanja Rihterjevih strokovnjakov. Hiša je prijazna do uporabnika, zagotavlja zdravo in udobno bivanje, zadovoljuje potrebe investitorja ter omogoča fleksibilnost in ekonomsko varčnost, značilni za moderne hiše.

 

Domprojekt Slovenija

Montažna hiša Marinela

Neto bivalna površina: 97,4 m2

Cena na ključ: 90.694 EUR

moderne hiše

Hiša Marinela ima notranjost oblikovano z ohranjanjem udobja, kjer se spalni del loči od bivalnega. S tem se uporabniku odpre enoten prostor, kjer sta združeni jedilni in bivalni prostor. Način bivanja ustreza tako parom, družinam in starostnikom. V spalnem delu te moderne hiše sta dve ločeni sobi, ki sta namenjeni otrokom ali pa kot sobi za goste. Skupna je kopalnica, v predprostoru pa je še dodatni WC. Spalnica je projektirana tako, da uporabniku nudi več prostora za bivanje. Vhod v hišo je ločen od terase, ki se na drugi strani hiše razprostre iz dnevno bivalnega dela, s čimer pridobimo na zasebnosti. Hiša je postavljena nekoliko višje, zato nas nikakor ne zmoti, da je objekt pritličen.

 

Domprojekt Slovenija

Montažna hiša Sara

Neto bivalna površina: 140,3 m2

Cena na ključ: 106.963 EUR

moderne hiše

Hiša Sara je oblikovana s prefinjeno natančnostjo in povezovanjem detajlov, ki so vidni že od daleč. V pritličju so zasnovali vhodni del, v katerega spada dnevni WC, delovna soba in utility. Stopnišče je zamaknjeno v vhodni del objekta. Jedilnica, kuhinja in dnevni prostor so povezani v skupni prostor. V nadstropju sta zasnovani dve otroški sobi ali sobi za goste, spalnica s svojo garderobo in skupna kopalnica. Z rahlim navideznim zamikanjem etaže hiša ustvarja občutek lebdenja in hkratnega povezovanja. Posebnost te moderne hiše je velika nadkrita terasa, ki z odpiranjem dnevno bivalnega dela tega še poveča. Tako v poletnem času pri primernih temperaturah dobite še večjo bivalno površino.

 

Javušnik

Montažna hiša Viktorija

Neto bivalna površina: 89,8 m2

Cena na ključ: individualni dogovor

moderne hiše

Moderna hiša Viktorija je lesena hiša zaprtih napuščev in štirikapne strehe. Zasnovana je racionalno, a hkrati tudi dinamično. Iz skupnih dnevnih prostorov, kjer so povezani dnevna soba s kuhinjo in jedilnico, stopamo na veliko teraso obrnjeno proti sončni strani.

 

Lumar

Montažna hiša Terra-E 158, Prestige

Neto bivalna površina: 158,3 m2

Cena na ključ: 194.290 EUR

moderne hiše

Hiša Terra-E 158 je izrazito atrijska, kar je še ena značilnost za sodobne moderne hiše. Osrednjih vitalni prostori montažne hiše, velikosti kar 54 kvadratnih metrov, s povezavo dnevne sobe, kuhinje in jedilnice, vodijo na skupno teraso, ki se povezuje z vrtom. Osrednji dnevni prostor je izjemno odprt in svetel, z diskretno povezavo na spalni del hiše z dvema otroškima sobama in spalnico povezano s kopalnico in garderobo, ter še samostojno kopalnico. Hiša ima takoj ob vhodu tudi kabinet oziroma sobo za goste.

 

Marles

Montažna hiša Altea M

Neto bivalna površina: 219,3 m2

Cena na ključ: 137.796 EUR

moderne hiše

Montažna hiša Altea ima sodobno in razgibano obliko s pritličjem in mansardo. Pritličje, ki je veliko 128,7 kvadratnih metrov, ima povezavo kuhinje z jedilnico in dnevno sobo, ponuja pa še utility, spalnico, kopalnico, wc, garderobo in shrambo. Izhod iz dnevne sobe vodi na pokrito, 36 kvadratnih metrov veliko teraso. Zgornje nadstropje moderne hiše ima približno 91 kvadratnih metrov površine, kjer so tri sobe, kopalnica in dodatna soba kot shramba. Tip strehe je enokapnica z rahlim naklonom šestih stopinj.

 

Kager

Montažna hiša Vita Nova Modern 130

Neto bivalna površina: 130,7 m2

Cena na ključ: individualni dogovor

moderne hiše

Montažna hiša Vita Nova Modern 130 ima v pritličju razkošen in svetel bivalni prostor dnevne sobe v povezavi s kuhinjo in jedilnico. Ta prostor zajema skoraj polovico celotne tlorisne površine hiše. Zgornji del hiše je spalni del, ki je lepo ločen od spodnjih dnevnih prostorov, kar je dobro vidno tudi od zunaj. Hiša omogoča dovolj prostora za bivanje štiričlanske družine. Izvedba te moderne hiše je mogoča v različnih barvah, kar je odvisno od želja vsakega posameznika. Oblika strehe pa je razgibana kombinacija ravne in dvokapne strehe, kar daje hiši moderni in dinamični izgled.

 

Viri vsebine in fotografij so ponudniki montažnih hiš ali njihove spletne strani.<

Za več informacij nam pošljite neobvezno povpraševanje:

Z izpolnjevanjem in pošiljanjem tega povpraševanja se strinjam, da se podatki, ki sem jih vnesel v obrazec za povpraševanje, lahko posredujejo ponudnikom montažnih hiš za pridobitev ustreznih ponudb.

Primerjaj hiše

Primerjaj (0)