Novosti na trgu

ZD Lucija

Medtem ko so povprečne družinske montažne hiše velike od približno 130 do 150 kvadratnih metrov, pa se bo tehnološko vodilni proizvajalec montažnih objektov pri nas Lumar, zdaj lotil gradnje 20-krat večjega objekta od teh hiš. V Luciji namreč namerava zgraditi kar 2.600 kvadratnih metrov velik montažni zdravstveni dom, ki bo za 700 kvadratnih metrov večji od sedanjega. Gradili ga bodo v dveh fazah, najprej na zahodnem delu ob Solinarski cesti okoli obstoječe lekarne, potem pa še na območju sedanjega dotrajanega zdravstvenega doma. Oba objekta bo povezoval novi glavni vhod, vzdolžni atrij pa bo celotni objekt razdelil na zahodno in vzhodno krilo. »Pomembna dodana vrednost je smiselno povezovanje notranjih in zunanjih prostorov, kjer se bodo izvajale razne promocijsko-vzgojne dejavnosti. Po drugi strani pa notranji zeleni atriji omogočajo neposredno osvetlitev delovnih prostorov in čakalnic,« poudarijo v Lumarju.

Lumar bo velik montažni objekt gradil skupaj s partnerjem podjetjem Grafist. Projekt jim je uspelo pridobiti na javnem razpisu predvsem zaradi funkcionalne in oblikovno dovršene idejne zasnove. Celotna vrednost naložbe znaša 4,26 milijona evrov brez DDV, pri čemer bo projekt v višini 200 tisočakov delno sofinanciralo Ministrstvo za zdravje, občina Piran pa si prizadeva za pridobitev še 850 tisoč evrov z DDV sredstev Eko sklada.

ZD Lucija

Nad izbiro izvajalca inovativnega in priznanega izvajalca Lumar je zadovoljstvo izrazil tudi piranski župan Peter Bossman: »V 25 letih delovanja je družinsko podjetje Lumar postavilo že okoli dva tisoč montažnih objektov doma in v tujini. Verjamem, da bodo tudi pri gradnji našega zdravstvenega doma sledili svojemu vodilu Živeti najbolje in nam postavili objekt, ki bo našim občanom zagotavljal najboljše pogoje za oskrbo zdravja.«

S to gradnjo pa Lumar tudi potrjuje sicer splošni trend v Sloveniji, da se gradnja tako individualnih družinskih hiš kot tudi večjih objektov, čedalje bolj nagiba k montažni izvedbi, ki ima pred klasično gradnjo kar nekaj pomembnih prednosti. 

Primerjaj hiše

Primerjaj (0)