Novosti na trgu

montažne hiše

Montažne hiše pri nas ponuja več kot deset različnih proizvajalcev, ki še tako zahtevnemu kupcu dajejo resnično možnost za izbiro hiše po svojem okusu. Toda v vsej tej ponudbi še posebej izstopajo nekatere tipske hiše, ki jih Slovenci kupujemo najraje. Za odgovor katere so te hiše, smo se obrnili kar na ponudnike montažnih hiš in jih prosili, da za bralce našega spletnega portala montažnehiše.com predstavijo svoje najbolje prodajane hiše v zadnjih letih in pokomentirajo, zakaj jih kupci po njihovem mnenju izberejo najraje. Odzvali so se v Pergoli, Marlesu, Lumarju, Javušniku in Asu&Dom. Prikazujemo izbor hiš in komentarje ponudnikov.


Marles hiše

Montažna hiša Modern

Neto bivalna površina: 138,7 m2

Cena hiše na ključ: 136.990 EUR

montažne hiše

Hiša Modern je odličen primer uporabe Marlesove po meri preoblikovane tipske, okolju prijazne gradnje, ki je hkrati najboljši spoj dovršene arhitekturne zasnove in popolne prilagoditve potrebam in željam lastnikov. Domišljeno razporejeni bivalni prostori v spodnji etaži in mansardi presegajo stereotipe o klasični mansardni hiši. Posebnost hiše je linija, ki povezuje vse dele hiše v skladno celoto. Zasnovana je s simetrično dvokapno streho, ki lahko hišo umešča v večji del slovenskega grajenega okolja. Tehnične odlike in dovršenost hiše se kažejo v posluhu za individualne želje naročnikov, kjer je bilo za dober rezultat najpomembnejše dobro sodelovanje med arhitektom, naročnikom ter izvajalcem. Hiša ustreza vsem merilom pasivne gradnje.


Marles hiše

Montažna hiša Veritas

Neto bivalna površina: 162,9 m2

Cena hiše na ključ: 158.990 EUR

montažne hiše

Sodobno oblikovana hiša Veritas ustreza vsem merilom pasivne gradnje in je odličen primer po meri zasnovanega, okolju prijaznega doma, ki je hkrati najboljši spoj dovršene arhitekture in tehnologije. Novodobni koncept bivanja ponuja edinstvene dimenzije funkcionalnega tlorisa, ekonomičnosti ter vrhunskega dizajna. V pritličju se nahajajo racionalno razporejeni skupni, v etaži pa premišljeno razporejeni individualni prostori. Hiša je oblikovana tako, da odkriva naravno svetlobo v vsej njeni možni odprtosti, vpija sončne žarke, hkrati pa daje dovolj zasebnosti za bivalni vsakdan. Pri izbiri gradiv in zasnovi tehničnih sistemov so enakovredno upoštevani ekološki in ekonomski vidiki, kar je vodilo k zagotovitvi kakovostnega bivalnega okolja.


Lumar

Montažne hiše iz linije Terra

Neto bivalna površina: od 131 do 162 m2

Cene hiš na ključ: od 151.990 EUR (z upoštevanim DDV in predvideno subvencijo Eko sklada)

montažne hiše

V podjetju Lumar v svoji široki ponudbi enodružinskih skoraj nič-energijskih montažnih objektov ponujajo tudi kakovostne klasične, sodobne in energetsko učinkovite pritlične zasnove hiš. Izjemno priljubljena družina hiš je linija Lumar Terra, ki ponuja popolno rešitev vsem, ki si želijo neposrednega stika z naravo in hkrati prostorne in svetle ambiente brez višinskih ovir v notranjosti. V svojih izvedbah so hiše namenjene štiri in več družinskim članom, ter so v svoji zasnovi prilagojene sodobnemu življenjskemu slogu. Koncept nizanja bivalnih in spalnih prostorov okoli osrednjega terasnega dela ali atrija ustvarja idealne pogoje za kvalitetno družinsko druženje v prostem času in z jasno delitvijo dnevnega in spalnega dela. Kljub eno-nivojski zasnovi še vedno omogoča individualnost in diskretnost v največji meri. Hiše Terra so v svoji zunanjosti lahko v izvedbah z dvokapno, ravno, enokapno ali večkapno streho in velikosti 131, 143, 158 ali 162 kvadratnih metrov, kar omogoča širok izbor za različne okuse in različne lokacije. Prednosti bivanja v pritličnih hišah s sodobno razporejenimi in funkcionalnimi prostori, ki nudijo pravo razmerje in razporeditev med bivalnimi in spalnimi prostori, danes ne cenijo samo starejši, temveč tudi vse več mladih parov in družin. Bivanje na enem nivoju postaja trend za tiste, ki želijo udobno bivanje in se zavedajo pomena življenja brez ovir. Omenjen koncept je v ospredju pri načrtovanju pritličnih hiš Lumar, kjer se pri arhitekturni zasnovi bivanjskega prostora upošteva bivanjske potrebe različnih skupin – oseb na invalidskih vozičkih, starejših oseb ali družin z otroci. Takšen koncept se ne prilagaja zgolj eni skupini, temveč upošteva potrebe vseh, zato ga nekateri imenujejo tudi »dizajn za vse« ali »univerzalni dizajn«.


Lumar

Montažne hiše iz linije Primus

Neto bivalna površina: od 120 do 150 m2

Cene hiš na ključ: od 135.990 EUR (z upoštevanim DDV in predvideno subvencijo Eko sklada)

montažne hiše

Letos mineva deset let odkar so v podjetju Lumar razvili hišo Primus-D 137d za Mitjo Petkovška. Hiša Primus je največkrat postavljena montažna hiša v Sloveniji v zadnjih letih. S svojo prilagodljivostjo ugodi različnim željam in pričakovanjem kupcev. Do danes so razvili uspešno družino hiš Lumar Primus, ki s svojo kompaktno, racionalno in energetsko učinkovito zasnovo ponuja optimalen vstop v razred skoraj nič-energijskih enodružinskih hiš (SNEH). Čiste linije, sodobnost, kompakten dizajn in veliko prostora za individualnost so na voljo na 120, 130, 137 in 150 kvadratnih metrih. Pionirska vloga pri razvoju novih tehnologij in ustvarjanje trendov jim danes omogoča, da lahko skoraj nič-energijske hiše (SNEH) Primus ponudijo po najboljšem razmerju med kakovostjo in ceno, istočasno pa lahko za njih pridobite do 20.000 evrov nepovratnih finančnih spodbud Eko sklada. Hiša je zgrajena na racionalnem tlorisu z odprto zasnovanim bivalnim prostorom v pritličju, ki združuje kuhinjo z jedilnico in dnevno sobo. V nadstropju so funkcionalno zasnovani spalni prostori, ki na dani kvadraturi ponujajo maksimalno bivalno ugodje. Enostavna in odprta tlorisna zasnova se je izkazala za izjemno uporabno in priljubljeno rešitev. Oblikovna raznolikost hiš Primus prav tako omogoča umestitev v različna lokalna okolja. Hiša Primus je izvedena v štirih velikostih in sedmih tipologijah – dvokapna streha, dvokapna streha z ložo, mansarda, enokapna streha, ravna streha, večkapna streha in v mansardni izvedbi s frčado – ponuja čiste linije, sodobnost, kompakten dizajn in veliko prostora za individualnost. Vsem tipologijam je mogoče dodati paket iEDITION, ki pooseblja moderno in funkcionalno zasnovo pripravljeno v sodelovanju z BMW i, prepoznaven paket Design s svežimi in sodobnimi linijami, paket Elegance, paket Urbano in paket Classic, ki v prepoznavno Primusovo družino vnaša novo dimenzijo klasične hiše z odprtimi lesenimi napušči.


Javušnik

Montažna hiša Mila

Neto bivalna površina: 121,8 m2

Cena na ključ: odvisno od individualnega izbora

montažne hiše

Nizkoenergijska montažna hiša Mila je enodružinska hiša, primerna za bivanje štirih oseb. S svojo bivalno površino ni ne premajhna in ne prevelika za bivanje in vzdrževanje. Oblikovana je na način, da ne izstopa iz naravnega okolja hkrati pa dosega svojevrstno mero posebnosti. Vključuje tako elemente tradicionalnosti kot modernosti. Z izbiro kombinacije nežno belega zaključnega fasadnega sloja in  posebnega detajla z utopljenimi lesenimi macesnovimi letvami, ne bode v oči, zato je primerna za vse starostne skupine in za umestitev tako v podeželsko kot v mestno okolje. Prav iz teh razlogov je hiša Mila ena izmed najbolj prodajanih hiš v podjetju Javušnik. Na željo strank se lahko hiša prilagodi njihovim željam: od velikosti, zrcalne postavitve in notranje razporeditve do velikosti oken in vseh preostalih pomembnih podrobnosti. Montažna hiša Mila v pritličnem delu hiše nudi velik prostor za druženje, mansardni del pa je namenjen počitku in spanju. Skozi vhodna vrata se napotimo v skupne prostore kuhinje, jedilnice in dnevne sobe. Prostori dajejo občutek povezanosti s preostalimi člani družine, kjerkoli se nahajajo. Zaradi prostornosti se odpirajo številne možnosti za opremljanje in notranjo ureditev. Velika steklena drsna vrata iz jedilnice vodijo na pokrito teraso, kjer se lahko spočijemo po napornem delovnem dnevu ali organiziramo sproščujoča druženja v krogu svojih najdražjih. Večje steklene površine v spodnjem delu hiše, hišo prijetno osvetlijo in ogrejejo. V pritličnem delu se nahaja še prostor za pisarno oziroma kabinet, izkoristite pa ga lahko tudi kot dodatni prostor za shranjevanje ali kot sobo za goste. V dnevni prostor lahko umestite tudi kamin za prijeten ambient za jesenske in zimske dni. Mansardni del hiše vam v osnovi nudi tri spalne prostore, ločeno garderobo in skupno kopalnico.


Javušnik

Montažna hiša Viktorija

Neto bivalna površina: 89,8 m2

Cena na ključ: odvisno od individualnega izbora

montažne hiše

Atraktivna pritlična montažna hiša Viktorija je lesena montažna hiša zaprtih napuščev, štirikapne strehe in modernih linij. Navdušuje vse, ki želijo hišo manjše kvadrature do sto kvadratnih metrov v eni etaži. Primerna je tako za mlade družine, kot za starejše pare. Hiša že v osnovi ponuja pohoden pod nad pritličjem, s čimer stranke pridobijo uporabno pohodno podstrešje, primerno za shranjevanje. Če se v prihodnosti pojavi potreba po dodatnem prostoru, se lahko pohodno podstrešje dogradi v mansardno stanovanje brez posegov v konstrukcijo. Na željo strank se lahko hiša prilagodi njihovim željam: od velikosti, zrcalne postavitve in notranje razporeditve do velikosti oken in vseh preostalih pomembnih podrobnosti. Hiša Viktorija v eni etaži ponuja vse, kar potrebujete za udobno bivanje. V osnovi vključuje dva spalna prostora, ločeno kopalnico in WC, shrambo, pralnico in velike povezane bivalne prostore jedilnice, dnevnega prostora in kuhinje. Večje steklene površine so umetelno umeščene, hišo pa naredijo še posebno zračno, svetlo in prijetno za bivanje. Med jedilnim in dnevnim prostorom je umeščen tudi kamin, ki poskrbi za estetsko dovršenost notranje opreme, hiši pa doda občutek domačnosti, miline in udobja. Ob hiši lahko postavite lopo za shranjevanje vrtnega orodja in drugih pripomočkov ter nadstrešek za avtomobil.

 


Asu&Dom

Izabela – standard

Neto bivalna površina: 254 m2

Cena na ključ: 179.576 EUR

montažne hiše

Izabela je moderna dvostanovanjska mansardna hiša z dvokapno streho, pergolo in nadstreškom za avtomobil. Vsaka enota ima v pritličju dnevno-bivalni prostor in kopalnico. V nadstropju so tri spalnice in kopalnica. Možne so kakršnekoli arhitekturne spremembe. Velikost hiše je 310,3 kvadratne metre bruto bivalne površine, oziroma 254,1 kvadratnega metra neto bivalne površine.


Asu&Dom

Jana – standard

Neto bivalna površina: 186 m2

Cena na ključ: 140.426 EUR

montažne hiše

Jana je moderna dvonadstropna stanovanjska hiša z ravno streho in dvema terasama v nadstropju. V pritličju so dnevno-bivalni prostor, kopalnica, utiliti, kurilnica in garaža za en avto. V nadstropju so tri spalnice (glavna spalnica ima svojo kopalnico in dostop na teraso), dodatna kopalnica in hodnik z dostopom na večjo teraso. Možne so kakršnekoli arhitekturne spremembe. Velikost hiše je 209,5 kvadratnega metra bruto bivalne površine, oziroma 186,3 kvadratnega metra neto bivalne površine.


Pergola

Montažna hiša Delta 127

Neto bivalna površina: 127,1 m2

Cena na ključ: 122.859 EUR

montažne hiše

Nizkoenergijska montažna hiša z moderno dopolnjeno različico klasične dvokapnice v velikosti 127 kvadratnih metrov se dobro umešča v večino okolij. Notranjost je zasnovana prostorno in svetlo, zato štiričlanski družini nudi prijetno in udobno bivanje. Dnevni prostori so, zaradi umeščenosti v južni in zahodni del pritličja, naravno osvetljeni do sočnega zahoda. Takšna razporeditev prostorov je primerna za družine, ki se v hiši nahajajo večinoma v popoldanskem času. Steklene površine popestrijo sam izgled objekta, ki ga dopolnjuje razgibana južna fasada. Odprta pokrita loža v nadstropju hiše se lahko po želji zapre. K hiši se lahko doda terasa, pergola, nadstrešek ali garaža. Hiša Delta je zasnovana z večjo in manjšo bivalno površino, kar pomeni, da se lahko prilagaja potrebam in željam kupca.


Pergola

Montažna hiša 116 JR

Neto bivalna površina: 87,3 m2

Cena na ključ: Po dogovoru

montažne hiše

Nizkoenergijska pritlična montažna hiša 116 JR ima izjemno racionalno razporeditev prostorov glede na kvadraturo. Ponaša se z moderno in razgibano obliko, ki zaradi steklenih površin omogoča, da je notranjost razsvetljena s sončnimi žarki. V svoji notranjosti kljub manjši kvadraturi skriva zadosten, udoben prostor za štiričlansko družino, kjer lahko vsak najde kotiček zase. Velika delno pokrita terasa v celotni dolžini hiše vam omogoča druženje ob kavici ali udobno namestitev na ležalniku ob vseh vremenskih razmerah. Hišo je glede velikosti možno prilagoditi željam in potrebam kupca.


Želite neobvezujočo ponudbo za nakup montažne hiše? Izpolnite spodnji obrazec! 

Z izpolnjevanjem in pošiljanjem tega povpraševanja se strinjam, da se podatki, ki sem jih vnesel v obrazec za povpraševanje, lahko posredujejo ponudnikom montažnih hiš za pridobitev ustreznih ponudb.


Viri vsebine in fotografij so ponudniki montažnih hiš ali njihove spletne strani.

Primerjaj hiše

Primerjaj (0)