Novosti na trgu

gradnja montažne hiše

Montažne hiše se od klasičnih zidanih hiš razlikujejo po več značilnostih, ena pomembnejših pa je hitrost gradnje; ko je temeljna plošča pripravljena, montažerji potrebujejo le kakšne tri dni, da hišo postavijo in pokrijejo s streho. Tovornjak, avtodvigalo, vodja gradbišča, nekaj gradbincev in hiša se sestavlja kot lego kocke. Na naši spletni strani www.montažnehiše.com/video/ smo pripravili izbor videov gradnje montažnih hiš.

 

Spomnimo se starih časov iz sedemdesetih let, ko se je v Sloveniji zgradilo največ stanovanjskih hiš. Gradnja hiše je bila običajno nekajletni projekt, v katerega so bili skozi popoldneve in čez vikende vpleteni vsi prijatelji in sorodniki. Danes je drugače. Čas je postal pomembna dobrina in tega se zavedajo tudi gradbinci, še posebej pa to velja za tiste, ki ponujajo montažne hiše. Zdaj gradbinci za to, da na pripravljeno temeljno ploščo postavijo hišo in jo pokrijejo s streho, potrebujejo le kakšne tri dni.

Gradnja se začne že v tovarni

Razlogov za to je več. Prvi je zagotovo ta, da se je izjemno razvila tehnologija in organizacija gradnje, drugi pa, da so vgrajeni elementi, ki sestavljajo montažno hišo, večinoma »suhi« in po vgradnji ne potrebujejo sušenja, kot je to pri klasični gradnji z zidaki in betonom.

Gradnja montažne hiše se začne že v proizvodnji dvorani proizvajalca hiše. Zaradi notranje proizvodnje je proces neodvisen od letnega časa in vremenskih vplivov. Najkakovostnejši proizvajalci montažnih hiš montažne elemente izdelujejo na hidravličnih montažnih mizah, krojenje stenskih, stropnih in strešnih konstrukcij pa na stroju CNC, ki omogoča izjemno natančnost izdelave.

Ko so elementi hiše pripravljeni, prav tako pa je na določeni lokaciji pripravljena tudi betonska plošča, kjer bo postavljena hiša, se lahko montaža hiše začne. Stene, ki jih izvajalec s tovornjakom pripelje na samo gradbišče, imajo že vgrajeno toplotno izolacijo, okna, vdelane cevi za instalacijske vode, zunanje stene pa tudi fasado. Montaža največjih elementov hiše poteka s pomočjo avtodvigal in pod budnim očesom vodje gradbišča.

Seveda pa imajo montažne hiše tudi druge možnosti gradnje. Ena od njih je recimo skeletna gradnja, ko se na izbrani lokaciji najprej postavi močno ogrodje hiše, potem pa se za zapolnitev sten po izbiri dodajajo različni elementi, od lesa do stekla, zidakov ali česa drugega. Ko je samo ogrodje hiše z vsemi zunanjimi stenami postavljeno, sledi še vgradnja stropov, stenskih oblog, strešne konstrukcije, izdelava strehe, krovskih in kleparskih del, ter električnih in strojnih inštalacij.

 

Fina obrtniška dela

Fina dela za dokončanje montažne hiše, kot so polaganje parketa, ploščic, vgradnja stopnic, ogrevanja, postavitev kopalnice, kuhinje in vsega drugega, pa potem trajajo še nekaj mesecev, odvisno od dogovora s proizvajalcem ali nam hišo dokonča na ključ, ali pa se za ta dela dogovorimo sami z drugimi obrtniki. Če se boste odločili za to, da boste hišo dokončali sami, se je treba zavedati, da je to kar velik organizacijskih zalogaj, ki vam bo najbrž podaljšal čas gradnje, ponudnik pa vam za ta dela tudi ne prizna garancije.

Oglejte si videe!

Ko je hiša dokončana, ali pa sočasno z zadnjimi notranjimi opravili, je treba urediti še okolico montažne hiše. Vse skupaj od odločitve, da želimo montažno hišo, pa vse do naše vselitve, tako lahko traja tudi manj kot pol leta.

O tem, kako potega gradnja montažne hiše, so nekateri ponudniki montažnih hiš pripravili videe, mi pa smo med njimi izbrali tiste, ki se nam zdijo najzanimivejši. Izbor si lahko ogledate na naši spletni strani: www.montažnehiše.com/video/

Za več informacij nam pošljite neobvezno povpraševanje:

Z izpolnjevanjem in pošiljanjem tega povpraševanja se strinjam, da se podatki, ki sem jih vnesel v obrazec za povpraševanje, lahko posredujejo ponudnikom montažnih hiš za pridobitev ustreznih ponudb.

 

 

Primerjaj hiše

Primerjaj (0)