Novosti na trgu

notranja oprema

Če kupujete montažno hišo in bi želeli vnaprej dobiti zanimivo idejo, kako lahko izgleda notranjost enega od vaših prostorov, nam pošljite tloris prostora in opišite vaše želje, naša strokovnjakinja notranja oblikovalka Živa Kandus pa vam bo pripravila rešitev po vaših željah.

Pišite nam na: info@montažnehiše.com


Naši svetovalci odgovarjajo!

Vprašanje: Smo mlada družina, ki kupuje leseno montažno hišo, a nas nekoliko muči notranja oprema. Smo tik pred odločitvijo, da izberemo hišo enega od slovenskih proizvajalcev. Imamo njegov načrt hiše, ki ga prilagamo. Preden pa se dokončno odločimo, bi si želeli bolje predstavljati, kako bo izgledal dnevno-jedilni prostor, torej notranja oprema, saj bomo tam skupaj preživljali največ časa. Prosimo vas za idejo, kako bi bilo najbolj smotrno opremiti in oblikovati ta prostor s pohištvom in vsemi drugimi elementi in »okraski«. Hvala in lepo vas pozdravljam, Mateja.


Odgovarja:

Živa KandusŽiva Kandus, notranja oblikovalka

 

 

 

 

 

 

 


Tloris dnevnega prostora z jedilnim kotom ter kuhinjo, ki nam ga je poslala gospa Mateja, meri 47 kvadratnih metrov. Tloris hiše ima kuhinjo ter jedilni prostor obrnjen na jug, dnevni prostor s sedežno garnituro pa na sever. V jutranjem in popoldanskem času svetloba prihaja v prostor skozi velika okna z drsnimi vrati, ki vodijo na vrt hiše. Vsi ti podatki so ključni, če želimo, da notranja oprema odraža njihov življenjski slog.


notranja oprema


Želja po svetlem prostoru

Mateja mi je zaupala, da si želi svetel prostor, v katerem bo vladala notranja oprema s skandinavskim pridihom, ter da želi določene kose pohištva, ki jih ima že v sedanjem stanovanju, obdržati, zato sva jih vključili v interier. Prvo sem naredila kolaž s kosi pohištva, ki jih je želela obdržati, ter kosi pohištva, ki sem jih predlagala in ki so se ujemali z Matejinimi željami. Tako si je lažje predstavljala, kako bi določeni kosi pohištva sovpadali skupaj in katere barve bi uporabili v interjerju. Ko mi je Mateja potrdila, da ji je izbrana notranja oprema oz. specifični kosi všeč, sem začela z oblikovanjem prostora.


notranja oprema


Notranja oprema poudarja občutek povezanosti

Dnevni prostor s sedežno garnituro sem postavila na severni del, saj se lahko člani družine tako nemoteno sprehajajo po kuhinji in jedilnem prostoru, ter prehajajo iz hiše na vrt, ne da bi motili gledanje televizije drugih članov družine. Za dnevni prostor sem izbrala mehko in udobno sedežno garnituro, ki je obrnjena tako na jedilni kot kot tudi na kuhinjski prostor, kar ustvari več povezovalnih prostorov za druženje, saj je občutek povezanosti Mateji zelo pomemben. Ker imajo dva majhna otroka in ker je Mateja želela sedežno garnituro v svetli barvi, sem dala delati prevleko, ki se z lahkoto sname ter opere, ko pa bosta otroka večja, se ta dodatna prevleka odstrani. Izbrala sem tudi dve okrogli klubski mizici v črni barvi, ki se lepo podata poleg moderne sedežne garniture. Pod LED televizijski sprejemnik, ki smo ga pritrdili na steno, sem dala omarico v temnem lesu z zlato bronastimi nogami, ki se lepo ujema z lučmi v jedilnem prostoru. Poleg televizijskega  sprejemnika sem dala majhno okrasno stensko polico, kamor lahko odložijo spominke ali pa okraske, ter tudi kakšno knjigo. Luči v dnevni sobi so vgrajene v strop in so dovolj močne, da kvalitetno osvetlijo prostor in ne motijo pogleda ne televizijski ekran, poleg omarice je tudi okrasna talna luč, ki daje ambientalno svetlobo. Premišljena notranja oprema zna subtilno poživiti prostor in poskrbeti za povezanost, ne da bi motili drug drugega.


notranja oprema


Prostor za otroško igro

Za jedilni kot sem izbrala veliko jedilno mizo v lesu za šest ljudi, ki se lepo ujema s stoli, ki jih je Mateja že imela in jih je želela obdržati. Za osvetljavo nad jedilno mizo sem izbrala luči v črni in zlati barvi, ki služijo kot dekoracija že same po sebi, ter lepo zapolnijo prostor, zraven pa dajo dovolj potrebne svetlobe. Moderna notranja oprema namreč favorizira svetlobo in minimalizem. Ker se družina z dvema majhnima otrokoma veliko zadržuje v dnevnem prostoru, sem ustvarila kotiček z mizico za otroka v beli barvi, ter dvema stolčkoma v svetlo modri barvi. Tu imata otoka svoj prostor za igro, saj je majhnim otrokom pomembno, da se igrajo v bližini staršev. Mateji pa olajša čas, ki ga porabi za pripravo zajtrka, kosila ter večerje. Na mizici lahko tudi pomagata mamici pri kuhanju in tako sodelujeta, kar jih še dodatno povezuje in krepi otrokov prostor v družini in mu daje občutek pomembnosti.


notranja oprema


Kontrast in zanimivost prostora

Notranja oprema pa vključuje tudi izbiro kuhinje v skladu z željami in potrebami družine. Kuhinjo sem izbrala v beli barvi, saj sem želela obdržati občutek odprtosti in svetlosti. Kuhinjske ploščice so v obliki mozaika v svetlih bež in modrih tonih, ki se lepo podajo belemu interierju in mu prinašajo svežino. Leseni kuhinjskimi dodatki za sol in poper ter  lesene deske za rezanje ali postrežbo hrane pa dopolnjujejo prostor. Mateja je želela kuhinjski štedilnik na plin, ki sem ga tako kot korito za pomivanje posode, izbrala v črni barvi, da bi dosegla kontrast ter zanimivost prostora. Pod kuhinjskim štedilnikom je tudi pečica, saj gospa zelo rada peče. V kuhinji so na stropu vgradne luči za splošno osvetljavo prostora, ter dve okrasni luči, ki sta nad kuhinjskim otokom in ki dajeta bolj usmerjeno svetlobo. Za delovno ploščo v kuhinji sem izbrala ultrapas, ki je trpežen material, saj doma veliko kuhajo. Kuhinjski otok je obrnjen tako, da lahko Mateja med pripravo hrane spremlja tudi televizijski program ali pa se, ko imajo obiske, pogovarja s svojimi gosti ter prijatelji. Kuhinjski otok ima tudi prostor za sedenje, kjer lahko postreže »finger food« za obiske ali pa, ko sta z možem sama, pojesta zajtrk in v miru prebereta časopis.

Da bi ustvarila občutek mehkobe v prostoru, sem izbrala tepih v nevtralnih barvah z modernim vzorcem, ter mehko padajoče enobarvne zavese, ki lepo zaokrožijo celoto prostora, čez dan pa nudijo tudi intimo. Tako pravilno izbrana notranja oprema poskrbi za funkcionalnost in estetiko.


notranja oprema


Za lažjo odločitev

Na koncu sem naredila še vizualizacijo interjerja, saj omogoča zelo realističen pogled še pred dejansko opremo prostora, kar dodatno olajša odločitev. Celoten izgled dnevnega prostora z jedilnim kotom in kuhinjo ter sedežno garnituro je zelo moderen in svetel s temnimi kosi pohištva in dodatki, ki ustvarjajo kontrast, ter barvnimi kosi, ki dajejo občutek svežine in radosti, kar si je mlada družina tudi želela. Prostor je oblikovan funkcionalno v skladu s potrebami družine in občutki, ki jih želijo doživljati, ko se nahajajo v tem prostoru in kar je v skladu z njihovim načinom življenja.


Če kupujete montažno hišo in bi želeli vnaprej dobiti zanimivo idejo, kako lahko izgleda notranjost enega od vaših prostorov, nam pošljite tloris prostora in opišite vaše želje, naša strokovnjakinja notranja oblikovalka Živa Kandus pa vam bo pripravila rešitev po vaših željah.

Pišite nam na: info@montažnehiše.com


 

Primerjaj hiše

Primerjaj (0)