Novosti na trgu

Processed with VSCO with a6 preset

Če kupujete montažno hišo in bi želeli vnaprej dobiti zanimivo idejo, kako lahko izgleda notranjost enega od vaših prostorov, nam pošljite tloris prostora in opišite vaše želje, naša strokovnjakinja notranja oblikovalka Živa Kandus pa vam bo pripravila rešitev po vaših željah.

Pišite nam na: info@montažnehiše.com


Naši svetovalci odgovarjajo!

Vprašanje:

Smo štiričlanska družina, ki je pred kratkim kupila montažno hišo in smo tik pred vselitvijo. Hiša je dokončana na ključ, pohištvo za kuhinjo že imamo, in sicer v beli barvi, o opremi za dnevno-jedilni prostor, pa še razmišljamo, zato vas prosim za vaš strokovni nasvet in usmeritve. Tloris kuhinje meri 9,20 m2 in gleda na severovzhod, tloris dnevnega prostora z jedilnico pa meri 37,94 m2 in gleda na jugovzhod. Dnevni prostor z jedilnico ima tri velika panoramska okna z drsnimi vrati ter izhodom na vrt. Prostor gleda na jug, zato ima veliko sonca in je zelo svetel. Želimo prostor v nevtralnih barvah z dodatki zelene in modre.

Hvala za vaš nasvet, Petra


Odgovarja:

Živa KandusŽiva Kandus, notranja oblikovalka

e-mail: ziva.kandus@gmail.com

 

 

 

 

 

 

 


Družini sem najprej pripravila kolaž, kjer sem uporabila nevtralne bež tone z dodatki v obliki blazin v modri in zeleni barvi, kot si je želela Petra. Ko mi je potrdila izbiro, sem pričela z izrisom tlorisa in dokončno izbiro pohištva, ki sem ga predlagala v kolažu.

Ker sta si zakonca želela povečati dnevni prostor, sem predlagala, da podremo steno in dobimo dodatnih 10 m2 prostora za dnevno sobo. Nov tloris kuhinje ter jedilnega prostora z dnevno sobo tako zdaj meri 42,48 m2. Kuhinja je zdaj obrnjena na severovzhod in ima izhod na velik balkon. Jedilnica z dnevno sobo pa je obrnjena na severozahod. Tako v kuhinji kot v jedilnem prostoru z dnevno sobo so velika panoramska okna, ki prinašajo veliko dnevne svetlobe in je zato prostor zelo svetel.

Moderni interier v nevtralnih barvah

Čudovita miza za jedilnico

Kuhinja je že opremljena in v celoti v beli barvi. Petra si je želela veliko okroglo mizo, zato sem izbrala mizo Pero table proizvajalca More. Gre za čudovito okroglo mizo na treh nogah, ki se na tleh povežejo v obliko črke Y. Za pridih elegance sem izbrala stole oblikovalca z imenom Eero Saarinen, in sicer njegov Tulip Chair proizvajalca Knoll. Sedišče stolov je v blagu z vzorcem v zeleni barvi. Nad mizo visijo tri viseče luči Aplomb proizvajalca Foscarini, ki dajejo usmerjeno svetlobo. Ob steno sem postavila knjižne police proizvajalca B&B Italia, kjer lahko Petra shranjuje knjige, okraske ter njej ljube predmete. Za ambientalno svetlobo pa sem nanjo postavila tudi okrasno luč.

Velika in udobna sedežna garnitura

Dnevni in jedilni prostor sem razmejila z veliko sedežno garnituro Extrasoft v bež barvi, oblikovalca Piera Lissonija, ki jo proizvaja Living Divani. Izbrala sem sedežno garnituro, ki je udobna in velika, saj je bila to velika Petrina želja. Za na sedežno garnituro sem izbrala okrasne blazine v zeleni in modri barvi, ki sta njeni najljubši barvi. Za sedežno garnituro sem postavila talno luč Twiggy proizvajalca Foscarinija, ki daje prijetno in ravno pravšnjo svetlobo za branje na sedežni garnituri. Poleg sedežne garnitura pa sem na tleh izbrala mehko preprogo v zlato-bež barvi, ki v prostor vnaša toplino in mehkobo.

Prijeten ambient ob televiziji

Ob sedežni garnituri sem izbrala dve klubski mizici Fat Fat proizvajalca B&B Italia v črni barvi, ki se lepo podata k sedežni garnituri ter v prostoru ustvarita kontrast. V celotne dnevnem prostoru so tudi vgradne stropne luči, ki v večernem času dajejo dovolj potrebne svetlobe. Pod plazmo, ki je pritrjena na steno, sem postavila TV omarico z vrati iz belega stekla. Poleg omarice sem postavila moderno talno luč na treh nogah proizvajalca Lombok, ki daje ambientalno svetlobo za prijetno atmosfero v prostoru. Celoten prostor pa z izbiro zaves v bež barvi dobi občutek mehkobe ter intime, hkrati pa tudi dovolj svetlobe.

Materiali in barve vplivajo na naše počutje!

Na koncu sem naredila vizualizacijo prostora, da si lahko Petra natančno ogleda, kako bo izgledala njena nova jedilnica z dnevnim prostorom. Vizualizacija prostora je zelo pomembna za pridobitev občutka v prostoru, saj stranki ponuja natančen vpogled v prihodnji prostor. Mislim, da se ne zavedamo dovolj, da občutek v prostoru določimo prav s pravilno izbiro različnih kosov pohištva, ter različnimi materiali in barvami s katerimi zelo vplivamo na naše počutje. Hiša pa prav zaradi teh detajlov postane naš dom, kjer se spočijemo, napolnimo z energijo, poiščemo zavetje in varnost, ter se sproščeno v družbi naših prijateljev ali družine družimo in delimo lepe trenutke.


Če kupujete montažno hišo in bi želeli vnaprej dobiti zanimivo idejo, kako lahko izgleda notranjost enega od vaših prostorov, nam pošljite tloris prostora in opišite vaše želje, naša strokovnjakinja notranja oblikovalka Živa Kandus, pa vam bo pripravila rešitev po vaših željah. Pišite ji lahko na elektronski naslov ziva.kandus@gmail.com, Živa pa vam bo z veseljem pomagala.

Pišite nam na: info@montažnehiše.com

Primerjaj hiše

Primerjaj (0)