Novosti na trgu

57840174-022D-458A-9C98-EEF10400BCD9

Če kupujete montažno hišo in bi želeli vnaprej dobiti zanimivo idejo, kako lahko izgleda notranjost enega od vaših prostorov, nam pošljite tloris prostora in opišite vaše želje, naša strokovnjakinja notranja oblikovalka Živa Kandus pa vam bo pripravila rešitev po vaših željah.

Pišite nam na: info@montažnehiše.com


Naši svetovalci odgovarjajo!

Vprašanje:

Smo tričlanska družina s punčko staro dve leti. V kratkem se bomo preselili v naš novi dom, kjer pa želimo v prvotnem tlorisu narediti nekaj sprememb. Radi bi povezali sedanji dnevno-jedilni prostor s kuhinjo v en prostor. Vse skupaj pa želimo opremiti v modernem stilu v nevtralnih barvah. Kaj nam svetujete?


Odgovarja:

Živa KandusŽiva Kandus, notranja oblikovalka

 

 

 

 

 

 

 


Takoj na začetku sta me zakonca Tjaša in Matej prosila, da bi v obstoječem tlorisu naredili določene spremembe, ter da bi povečali dnevni prostor. Zaradi tega smo prestavili otroško sobo v sobo, ki je bila namenjena spalnici, spalnico pa smo prestavili v sobo namenjeno kuhinji. Njuna želja je bila, da bi povezali kuhinjo z jedilnico ter dnevnim prostorom. V originalnem tlorisu je bila namreč kuhinja ločena od jedilnice in dnevnega prostora.

Prvotni originalni tloris

Ker sta si zakonca želela povečati dnevni prostor, sem predlagala, da podremo steno in dobimo dodatnih 10 m2 prostora za dnevno sobo. Nov tloris kuhinje ter jedilnega prostora z dnevno sobo tako zdaj meri 42,48 m2. Kuhinja je zdaj obrnjena na severovzhod in ima izhod na velik balkon. Jedilnica z dnevno sobo pa je obrnjena na severozahod. Tako v kuhinji kot v jedilnem prostoru z dnevno sobo so velika panoramska okna, ki prinašajo veliko dnevne svetlobe in je zato prostor zelo svetel.

Moderni interier v nevtralnih barvah

Zakonca sta želela moderni interier v nevtralnih barvah. Sredi dnevnega prostora sem umestila prekrasno sedežno garnituro v temno sivi barvi z nogami v temno rjavem lesu ter enosed, ki je prav tako v temno sivi barvi. Zato da prostor ne izpade dolgočasen, smo ga popestrili z modrimi blazinami. Na steno, ki gleda na zahod, sem umestila stenski eko kamin za prijetnejše vzdušje in ambient. Za sedežno garnituro sem postavila moderno luč na treh nogah, ki daje prijetno svetlobo in je primerna za branje na sedežni garnituri. Dnevni regal je proizvajalca B&B Italia. Na njem je prostor tudi za knjige ter druge okraske in spominke. Dnevni regal ima tudi odprtino za led televizijo, ki se lahko pritrdi na steno ali pa stoji na regalu. Regal ima dva predala za shranjevanje. Za občutek intime sem na okna dodala zavese, ki lepo dopolnjujejo prostor.

V jedilnici okrogla miza in legendarni stoli

Za v jedilni kot sem izbrala okroglo jedilno mizo iz Ikee, ki paše v prostor in je ravno prav velika za družinico ter dopolnjuje interier. Zraven okrogle jedilne mize sem zbrala stole DAW, ki sta jih oblikovala ikoni oblikovanja Charles in Ray Eames in se zelo lepo podajo modernemu interierju, ki sta ga želela Tjaša in Matej. Luč, ki je nad mizo, sem izbrala v beli barvi in daje dovolj močno in zelo prijetno svetlobo, saj je žarnica popolnoma skrita in ne moti pogleda.

Kuhinjski elementi so v beli barvi, prav tako je v beli barvi otok, saj sta zakonca želela ohraniti svetlost prostora. Stena nad pultom je oblečena v temnorjavo steklo, ki je zelo praktično tudi za čiščenje. Rjava barva stekla nad kuhinjskim pultom pa poleg črnih barskih stolov in črnih luči nad kuhinjskim pultom prostoru daje kontrast.

Soba za dveletno deklico

 

Poleg kuhinje in dnevnega prostora sem opremila še otroško sobo, ki pa smo jo kot že zapisano prestavili v sobo, ki je bila prvotno spalnica, spalnico pa smo prestavili v sobo, ki je bila prvotno načrtovana kot kuhinja. Otroška soba je obrnjena na vzhod. Za deklico, ki je stara dve leti, sem izbrala posteljo z kovinskim ogrodjem, ki se lahko podaljša glede na starost otroka. Omaro za knjige in igračke sem postavila na drugo stran postelje vmes pa dodala še hišico za punčke s katero se deklice zelo rade igrajo. Miza in stoli so plastični v pisanih barvah in praktični za čiščenje. Na tla sem dala bel mehek tepih, kjer se punčka lahko igra in ji omogoča bolj prijetno sedenje na tleh. Zavese sem izbrala v beli barvi in prav tako sem izbrala veliko luč z rožicami v beli barvi.

Pogled v živo!

Kot vedno sem za družino naredila še render, saj se tako naredi zelo realističen vpogled v to, kako bo prostor izgledal še preden je zares opremljen. Z izdelavo renderja stranki omogočim lažjo odločitev pri nakupu posameznih elementov in vpogled v to, kako bodo elementi med seboj pasali skupaj, ter kako bodo izgledali v prostoru samem, ko bo v celoti opremljen.


Če kupujete montažno hišo in bi želeli vnaprej dobiti zanimivo idejo, kako lahko izgleda notranjost enega od vaših prostorov, nam pošljite tloris prostora in opišite vaše želje, naša strokovnjakinja notranja oblikovalka Živa Kandus pa vam bo pripravila rešitev po vaših željah.

Pišite nam na: info@montažnehiše.com

Primerjaj hiše

Primerjaj (0)