Novosti na trgu

poceni montažne hiše

Montažne hiše postajajo čedalje bolj priljubljene tudi med Slovenci. Toda vsakdo pač nima dovolj denarja, da bi si jo lahko privoščil, zato smo preverili, kolikšen je v Sloveniji strošek poceni montažne hiše. Med petimi slovenskimi ponudniki montažnih hiš smo tako na njihovih spletnih straneh poiskali po tri cenovno najugodnejše hiše velikosti okoli 130 kvadratnih metrov neto stanovanjske površine. Izbrane hiše si lahko ogledate v spodnji galeriji, spodaj pa smo za vas pripravili še video posnetke, ki prikazujejo gradnjo montažne hiše.

 

Za nakup poceni montažne hiše smo se tokrat preprosto postavili v vlogo kupca, ki išče približno 130 kvadratnih metrov veliko tipsko montažno hišo. Kaj cenovno najugodneje med svojo zbirko tipskih hiš ponuja pet domačih proizvajalcev montažnih hiš, smo preverili na njihovih spletnih straneh.

 

Izbrali smo tipske hiše

Naš izbor cenovno najugodnejših montažnih hiš prikazuje tipske montažne hiše, vse cene pa so cene za hiše dokončane na ključ. Če si boste kot kupec na teh tipskih hišah želeli kakšnih sprememb, vas bo to dodatno stalo, koliko več boste plačali, pa bo odvisno od velikosti in posebnosti vaših želja, saj se s tem podraži tudi sama proizvodnja montažne hiše.

Dodajmo še to, da so cene za izbrane poceni montažne hiše cene za nizkoenergijske izvedbe, ki že povsem zadostujejo visokim energetskim merilom, a če boste želeli še več od tega, recimo pasivno različico hiše ali celo energijsko hišo plus, ki ustvarja celo več energije, kot jo porabi, boste morali denarnico za to razpreti še nekoliko bolj široko.

 

Ni vse v ceni!

Seveda pa opozarjamo, da pri izbiri hiše kupec ne sme gledati le na ceno, temveč moramo pozornost usmeriti tudi v kvaliteto vgrajenih materialov in samo gradnjo. Čeprav lahko poceni montažne hiše navzven morebiti izgledajo zelo podobno, se lahko njihova sestava sten, kvaliteta vgrajenega stavbnega pohištva, kvaliteta tal, izbira ploščic in še vse drugo, kar je vgrajeno v hišo med sabo pomembno razlikujejo. In to boste najbolje občutili pri vašem bivanju. Kvaliteta gradnje in vgrajenih materialov, ter uporaba sodobnih naprav pa seveda dolgoročno vplivajo tudi na same stroške bivanja. Zavedati se je treba, da gradnja montažne hiše ni projekt za naslednjih pet let, temveč za prihodnja desetletja. To sicer ne pomeni, da je treba vgraditi le najboljše materiale, ki so tudi daleč najdražji. Ne, vse je pač stvar izračuna kaj se nam dolgoročno izplača, ko tehtamo med vrednostjo vložka za določen stvar v hiši in pa prihranki, ki jih takšna naložba prinaša v prihodnje, ter koliko bo to vplivalo na naše zadovoljstvo bivanja.

 

Ne pozabite na druge stroške!

Prav tako dodajmo še to, da se cena gradnje poceni montažne hiše ne konča le pri sami ceni montažne hiše, ki vam jo ponudi proizvajalec, pa četudi je hiša dokončana na ključ. Že pred tem je namreč treba kupiti zazidljivo parcelo, urediti vse dokumente za gradnjo, plačati vse prispevke, utrditi zemljišče in ne njem pripraviti armirano betonsko ploščo, na kateri bo stala vaša hiša. Po končani gradnji pa vas čaka še ureditev okolice svoje nove poceni montažne hiše. Vse skupaj vas bo zagotovo stalo še nekaj  deset tisoč evrov. Kakorkoli, preden se lotite celotne naložbe, morate torej upoštevati vse stroške, ki vas čakajo na tej poti.

 

Oglejte si naslednje poceni montažne hiše z okoli 130 kvadratnih metrov neto stanovanjske površine petih slovenskih proizvajalcev:

RIHTER

Hiša Rihter ideja 127, Standard

Neto stanovanjska površina: 127 m2

Cena na ključ: 139.914 EUR

poceni montažne hiše

 

RIHTER

Hiša Rihter ideja 136, Standard

Neto stanovanjska površina: 136 m2

Cena na ključ: 151.610 EUR

poceni montažne hiše

 

RIHTER

Hiša Rihter ideja 133, Standard

Neto stanovanjska površina: 133 m2

Cena na ključ: 159.925 EUR

poceni montažne hiše

 

JELOVICA

Hiša A126, Optima+

Neto stanovanjska površina: 126 m2

Cena na ključ: 144.000 EUR

poceni montažne hiše

 

JELOVICA

Hiša Classic 132, Optima

Neto stanovanjska površina: 132 m2

Cena na ključ: 141.100 EUR

poceni montažne hiše

 

JELOVICA

Hiša Classic 131, Optima

Neto stanovanjska površina: 131 m2

Cena na ključ: 141.500 EUR

poceni montažne hiše

 

LUMAR

Hiša Regina 127, Prestige

Neto stanovanjska površina: 126 m2

Cena na ključ: 155.780 EURž

poceni montažne hiše

 

LUMAR

Hiša Primus-D 130, Prestige

Neto stanovanjska površina: 130 m2

Cena na ključ: 157.630 EUR

poceni montažne hiše

 

LUMAR

Hiša Terra-V 131, Prestige

Neto stanovanjska površina: 131 m2

Cena na ključ: 161.070 EUR

poceni montažne hiše

 

MARLES

Hiša Spektra

Neto stanovanjska površina: 128 m2

Cena na ključ: 135.697 EUR

poceni montažne hiše

 

MARLES

Hiša Orange 132

Neto stanovanjska površina: 128 m2

Cena na ključ: 138.115 EUR

poceni montažne hiše

 

MARLES

Hiša Atris Mediteran

Neto stanovanjska površina: 134 m2

Cena na ključ: 140.691 EUR

poceni montažne hiše

 

PERGOLA

Hiša PSI 137

Neto stanovanjska površina: 124 m2

Cena na ključ: 126.320 EUR

poceni montažne hiše

 

PERGOLA

Hiša PSI 140

Neto stanovanjska površina: 127 m2

Cena na ključ: 130.787 EUR

poceni montažne hiše

 

PERGOLA

Hiša Omega 166

Neto stanovanjska površina: 129 m2

Cena na ključ: 135.868 EUR

poceni montažne hiše

Ne pozabite pa si goledati tudi videoposnetkov gradnje različnih montažnih hiš: http://www.montažnehiše.com/video/.

VIRI: podatki o hišah in fotografije so last ponudnikov montažnih hiš Rihterja, Jelovice, Lumarja, , Marlesa, in Pergole, izbor hiš pa smo naredili v uredništvu portala montažnehiše.com.

Za več informacij nam pošljite neobvezno povpraševanje:

Z izpolnjevanjem in pošiljanjem tega povpraševanja se strinjam, da se podatki, ki sem jih vnesel v obrazec za povpraševanje, lahko posredujejo ponudnikom montažnih hiš za pridobitev ustreznih ponudb.

Primerjaj hiše

Primerjaj (0)