LUMAR – ČETRT STOLETJA RAZVOJA, IZKUŠENJ IN INOVATIVNOSTI

Ob ustanovitvi podjetja leta 1993 si je družina Lukić zastavila visoke cilje – graditi kakovostne, unikatne in trajnostne objekte, ki v svojem življenjskem ciklu minimalno obremenjuje okolje. Zato se je podjetje zelo zgodaj usmerilo v razvoj in gradnjo inovativnih skoraj nič-energijskih objektov, ki nudijo izjemno energetsko učinkovitost in visoko bivalno ugodje. »Četrt stoletja izkušenj in znanje nam omogočajo strokovno svetovanje in spremljanje kupcev čez celoten postopek gradnje sanjskega doma – od začetnih idej do končne izvedbe na ključ. Z našo optimirano tehnologijo in arhitekturnimi rešitvami lahko danes ponudimo vrhunske hiše z vgrajenimi inovativnimi in kakovostnimi komponentami ter detajli ob najboljšem razmerju med kakovostjo in ceno,« pove direktor Marko Lukić.

Družinsko podjetje in vrednote

Podjetje Lumar je družinsko podjetje, zato gojijo iste vrednote kot so značilne za družino. »V prvi vrsti gre za varnost, ki jo v podjetju postavljamo na prvo vrsto. Gre za varnost kupcev hiš, zaposlenih, partnerjev in podizvajalcev ter tudi družinskih članov. To je izjemno pomembno pri presojanju o odločitvah v katero smer se bo podjetje razvijalo, kar pomeni, da se ne podajamo v špekulativne oz. rizične projekte, ampak gledamo na stvari z vidika dolgoročne varnosti, trajnosti in razvoja, » pove Lukić. Ob tem so pomembne vrednote in usmeritve podjetja tudi pošteno in korektno delo, razvoj in implementacija novih znanj in tehnologij, saj je ustvarjanje trendov in tehnološka naprednost v DNK podjetja.

Zero emission living – življenje brez emisij

Podjetje Lumar že več kot desetletje narekuje in oblikuje trende na področju gradnje montažnih objektov. S pasivno, plus energijsko hišo in aktivno hišo, ter nazadnje s standardno vgradnjo prezračevanja z vračanjem toplega zraka v vse svoje hiše, so kot prvi slovenski proizvajalec montažnih objektov razvili in trgu ponudili tehnologije in energetske rešitve, ki so učinkovite, trajnostne in v svojem življenjskem ciklu minimalno obremenjujejo okolje. »Zero emission living ni zgolj ideja, je obveza in nadaljevanje naših do sedanjih aktivnosti. Zavedamo se namreč, da dom ni več le hiša v kateri preživljamo čas z družino in prijatelji, ampak postaja stičišče različnih tehnologij v konceptu trajnostnega bivanja. Zato se bomo še intenzivneje usmerjali v razvoj in implementacijo rešitev za življenje brez emisij. Rešitev, ki bodo na celovit in holističen način obravnavale vse vidike, ki vplivajo na naše bivanje – od zvoka, zraka, temperature, dnevne svetlobe, stroškov delovanja objekta v celotnem življenjskem ciklu, izrabe obnovljivih virov energije. V koncept pa bomo smiselno vključevali tudi vse druge dejavnike, ki vplivajo na nas in naše okolje – trajnostna mobilnost, samooskrba s hrano, ravnanje z odpadki in drugimi viri … . Zakaj? Ker verjamemo, da je to edini odgovor za ohranitev našega planeta,« pove Lukić.