Novosti na trgu

Montažne hiše

Pri izbiri montažne hiše kupci čedalje več pozornosti posvečajo energetski varčnosti. Na našem portalu smo zato tokrat poiskali energetsko najbolj varčne hiše. Za odgovor katere so te hiše, smo se obrnili kar na ponudnike montažnih hiš in jih prosili, da za bralce našega spletnega portala montažnehiše.com predstavijo svoj izbor. Odzvali so se v Lumarju in Marlesu, Jelovičino aktivno hišo pa smo dodali še sami. Prikazujemo izbor treh energetsko izjemno varčnih hiš in komentarje ponudnikov.


LUMAR

Montažna hiša Primus-D137

Neto stanovanjska površina: 136,4 m2

Predvidena letna poraba energije za ogrevanje: manj kot 10 kWh/m2 (izračun po metodologiji PHPP’07, lokacija Ljubljana)

Stroški za ogrevanje: do 100 evrov na leto

Hišna tehnika: toplotna črpalka s talnim gretjem, prezračevalni sistem, sončna elektrarna

Cena na ključ: od 149.990 EUR (z upoštevanim DDV in predvideno subvencijo Eko sklada)


Lumar
* Izračun velja za hišo PRIMUS-D 137, potrebna energija za ogrevanje in pripravo tople vode je izračunana po PHPP izračunu, lokacija Ljubljana, orientacija jug. Za grelno število toplotne črpalke je upoštevano povprečno letno grelno število na osnovi analiziranih podatkov že izvedenih hiš. Poraba električne energije za delovanje stavbe je ocenjena ob uporabi sodobnih energetsko učinkovitih naprav. ** upoštevana moč sončne elektrarne 6 kWp

Kompaktni kvader, postavljen na del velike zelene parcele, deluje dominantno in nežno hkrati. Natančno izbrana barvna kompozicija fasade in nadstreška dajeta občutek razgibanosti in razigranosti ter privlačita poglede mimoidočih. Hiša, grajena v certificiranem konstrukcijskem sistemu Lumar  PASIV Energy, z vsemi rešenimi detajli toplotnih mostov ter vgrajenim prezračevalnim sistemom, dosega rang skoraj nič-energijske hiše z letno porabo manjšo od 10 kWh/m2. Hiša s številnimi okni, orientiranimi na vrt, odpira prostore v naravo ter omogoča stanovalcem spremljanje življenja zunaj, tudi kadar vreme ne dopušča uživanja na svežem zraku. Bivalna klima je skozi celotno leto odlična. Toplotna izolacija iz mineralne volne v konstrukcijskem ovoju preprečuje, da bi temperatura tudi v najbolj vročih poletnih dneh presegla 26 0C. Troslojna izolacijska zasteklitev zagotavlja visoko površinsko temperaturo stekla na notranji strani. Hiša ima izjemno majhne potrebe po dodatni toploti za ogrevanje. Potrebno toploto za ogrevanje zagotavlja toplotna črpalka zrak-voda. Prezračevalni sistem pa zagotavlja vedno svež in prijeten zrak.

Ocenjena letna skupna poraba električne energije znaša 5.900 kilovatnih ur, pri čemer se 2.400 kilovatnih ur porabi za ogrevanje in sanitarno vodo, 3.500 kilovatnih ur pa za električno energijo za delovanje stavbe. Vgrajena sončna elektrarna moči šest kilovatov po pričakovanjih proizvede približno 6.600 kilovatnih ur električne energije, kar je 700 kilovatnih ur več, kot je hiša porabi za svoje delovanje. Tako lahko že danes s presežkom električne energije polnimo tudi električni avtomobil. Z vključitvijo električnega avtomobila ponuja nadgradnjo trajnostnega koncepta električne mobilnosti. Z ustrezno sončno elektrarno sami proizvedemo toliko električne energije, da polnimo avto, ki ni več le vozilo, temveč predstavlja tudi hranilnik električne energije. Na voljo je več  različnih paketov in izvedb, s čimer  vsaka  hiša Primus skoraj nič-energijska, deluje unikatno in se popolnoma prilagodi željam investitorjev.


MARLES

Montažna hiša Veritas (sistem gradnje: MEGA PLUS N 12)

Neto stanovanjska površina: 149,2 m2

Predvidena letna poraba energije za ogrevanje: 13 kWh/m2 (po PHPP)

Cena na ključ: Po dogovoru glede na povpraševanje


Marles - Veritas


Sistem, s katerim je hiša opremljena, optimizira vsakdanjik lastnikov, obenem in predvsem pa manjša porabo energije, saj je hiša grajena v pasivnem standardu. Gre za hišo pametnega domovanja z zelo individualnimi rešitvami. V hišo so vgrajeni toplotna črpalka zrak–voda, rekuperator zraka, talno gretje, cirkulacijski vod za toplo vodo, pametna električna napeljava s senzorji in vremensko postajo, motorizirana senčila na oknih, vhodna vrata in vrata v shrambo pa omogočajo uporabo prstnega odtisa. Lastniki v hiši ne uporabljajo ključev, pa tudi otroci dostopajo do vseh vrat z biometrijo. Glede na to, da je vse povezano z logiko pametne hiše, je mogoče kontrolirati vse aspekte hiše, od samodejnega zapiranja in zaklepanja vrat, do samodejnega zapiranja senčil v primeru rahlega dežja, nevihte ali vetra. Hiša se samodejno ogreva, ko je zunanja temperatura pod 15 stopinj Celzija (24 ur – non-stop) in ohlaja, ko zunanja temperatura naraste nad 25 stopinj Celzija (24 ur – non-stop). Hiša se zvečer, 15 minut po sončnem zahodu, samodejno zapre, in odpre v dopoldanskem času, ko začne, odvisno od zunanje temperature, s senčenjem. Hiša vsak dogodek sporoča v oblak, kjer je narejena analitika odziva na temperature, premike v hiši in količine prižganih luči. Vsa svetila v hiši in zunaj nje so v tehnologiji LED, kar zagotavlja manjšo porabo in manjšo stopnjo segrevanja. Senzorji premikanja sporočajo premike po hiši in v okolici in so uporabljeni za samodejno prižiganje luči. Okoli hiše so v tlakovcih nameščene tudi solarne talne lučke, ki svetijo do osem ur po sončnem zahodu in omogočajo boljšo vidljivost ponoči, osvetlitev pa je napeljana na celotnem dovozu, vrtu in okolici hiše.

Rekuperacija zraka je avtomatizirana in vezana na količino CO2 ter relativno vlažnost v glavnem prostoru. Rekuperator, vgrajen sistem komfortnega prezračevanja z učinkovitim izkoriščanjem toplote odpadnega zraka, samodejno prilagaja stopnjo izmenjave zraka glede na čas dneva in stanje zraka v hiši. Kontrola celotne hiše, luči, senčila, rekuperacija, odpiranje vrat in pregleda stanja je mogoče preko telefona ali drugih digitalnih sistemov. Senzorji svetlobe kontrolirajo samodejno prižiganje notranjih in zunanjih svetil.


JELOVICA

Aktivna montažna hiša Jelovica

Neto stanovanjska površina: 126 m2

Cena na ključ: Po dogovoru glede na povpraševanje


Jelovica - aktivna hiša


Aktivna hiša Jelovica ima na strehi vgrajeno sončno elektrarno 7 kW, ki proizvaja energijo za delovanje in ogrevanje hiše. S pomočjo obnovljivih virov energije tako sama poskrbi za vso potrebno energijo za ogrevanje, za toplo vodo, zračenje in razsvetljavo. Ogrevanje hiše je preko talnega gretja s toplotno črpalko zrak-voda. Hiša s pomočjo sončnih kolektorjev in fotovoltaičnih panelov proizvede več energije, kot jo potrebuje za svoje delovanje. Ob tem pa je za prijetno bivanje v prostoru pomembno tudi pasivno ogrevanje skozi steklene površine in ustrezno senčenje v vročih poletnih dneh, brez uporabe klimatskih naprav. Hiša ima zelo dobro izoliran zunanji toplotni ovoj. Pametni sistemi skrbijo za odpiranje oken, ki so opremljena s senzorji, ki glede na zunanjo temperaturo zaznajo potrebo po naravnem zračenju in se sama odpirajo ter zapirajo. V hiši je vgrajen sistem prezračevanja s toplotnim izmenjevalcem z namenom zmanjšanja toplotnih izgub zaradi prezračevanja. V poletnih mesecih je pomembno senčenje hiše, ki preprečuje pregrevanje. V aktivni hiši se v čim večji možni meri uporablja deževnica za splakovanje WC, pranje avtomobilov,… zaradi čim manjše porabe pitne vode. Za gradnjo aktivne hiše se uporabljajo kvalitetni in naravni materiali za katere se pri proizvodnji porabi malo energije, po končani uporabi pa nimajo škodljivega vpliva na okolje.


Za več informacij ali konkretno ponudbo za montažno hišo nam pišite:

Z izpolnjevanjem in pošiljanjem tega povpraševanja se strinjam, da se podatki, ki sem jih vnesel v obrazec za povpraševanje, lahko posredujejo ponudnikom montažnih hiš za pridobitev ustreznih ponudb.

Primerjaj hiše

Primerjaj (0)