Gradnja montažne hiše Vita Nova 138 podjetja Kager

Video prikazuje gradnjo prve Kagerjeve hiše iz linije Vita Nova. Hiša ima masivno leseno ogrodje, ki se skladno zliva z veliko steklenimi površinami. Prikazuje se postavitev hiše od samega začetka polaganja posameznih sten na betonsko ploščad, do montaže notranjih sten, strehe, kot tudi drugih finih suhomontažnih del za dokončanje hiše,  kot je polaganje parketa, vgradnja notranjih vrat in drugo.

Gradnja montažne hiše Vita Nova 227 podjetja Kager

Gradnja montažne hiše Vita Nova 209 podjetja Kager

Gradnja montažne hiše Vita Nova podjetja Kager

Gradnja aktivne montažne hiše Lumar

Lumar prikazuje gradnjo svoje aktivne montažne hiše v Dragočajni s komentarji različnih strokovnjakov v posameznih fazah gradnje hiše. Prvi video prikazuje pripravo armiranobetonske plošče na katero se potem gradi montažna hiša. Drugi del prikazuje dela v Lumarjevi proizvodni hali in pripravo posameznih elementov za izdelavo sten. Tretji video opisuje montažo vnaprej pripravljenih sten na armaturno ploščad in postavitev ogrodja strehe. V četrtem delu se prikazuje sidranje hiše, dokončno izoliranje sten, pokritje strehe. V petem videu arhitekti predstavijo svojo vključenost v celotni proces od načrtovanja do gradnje hiše. Zadnji, šesti del, pa prikazuje še vgradnjo vseh elektro in strojnih inštalacij, ter dokončanje suhomontažnih del v hiši.

Gradnja pasivne montažne hiše Lumar

Gradnja nizkoenergijske montažne hiše Rihter

Podjetje Rihter v svojem videu prikazuje gradnjo nizkoenergijske mansardne montažne hiše. Gre za grobo montažo najprej vseh zunanjih in notranjih lesenih sten, izdelavo in pokritje strehe, vgradnjo stavbnega pohištva, dokončno izolacijo zunanjih sten in obdelavo fasade. Prikazujejo pa tudi notranjo izdelavo izolacije, testiranje izolativnosti in nepropustnosti hiše.

Gradnja montažne hiše Jelovica

Gradnja montažne hiše NEH podjetja Pergola

Kupca montažne hiše Pergola v videu predstavita potek gradnje njune montažne hiše vse od izkopa za pripravo armiranobetonske plošče, do končne izgradnje hiše z vsemi finesami in detajli, na koncu pa še z grobo ureditvijo njene okolice. Video je še posebej privlačen, saj je opremljen s hudomušnimi komentarji investitorjev o celotnem poteku gradnje.

Gradnja lesene montažne hiše podjetja Riko

Video prikazuje gradnjo lesene mansardne montažne hiše Riko od priprave armiranobetonske plošče do popolnega dokončanja. Zanimivost je, da so leseno hišo in grobo postavitev montažnih sten opravljali tudi ponoči s pomočjo reflektorjev.

Gradnja skeletne montažne hiše Predstuge Tesarstva Mehlin Grosuplje

Tesarstvo Mehlin prikazuje gradnjo svoje skeletne hiše. Ogrodje hiše je za razliko od montažnih hiš, ki so grajene iz že vnaprej pripravljenih sten v proizvodnih halah z vgrajenimi okni, izolacijo in še čim, pri njih grajeno na licu mesta gradnje. Izolacija in vso stavbno pohištvo sta vgrajene šele po postavitvi celotnega ogrodja hiše. S kombinacijo lesa in strešne kritine, ki se ponekod nadaljuje še po stenah hiše, daje hiša videz modernega objekta.

Gradnja skeletne montažne hiše Tesarstva Mehlin Grosuplje

Gradnja montažne hiše s pomočjo podjetja Boštjan Cipot s.p.