Novosti na trgu

vlomilci

Za vlomilce je prišel dan, ki se ga ne morejo ravno veseliti. Njihove predrzne podvige bodo lahko namreč lastniki hiš in stanovanj odslej v živo spremljali kar preko svojih pametnih telefonov. Za to bo poskrbel A1 Slovenija s svojimi Smart Home rešitvami. Poleg neomejene varnosti, ponujajo tudi večje udobje!

Možnosti vlomilcev za to, da bi se vdor v vašo hišo ali stanovanje zanje končal brez posledic, se občutno zmanjšujejo. Ko boste v svoj dom namestili nekaj pametnih naprav, boste imeli vse kar se dogaja znotraj vašega doma z vašim pametnim telefonom in storitvijo A1 Smart Home pod stalnim nadzorom. Notranja kamera, ki si jo lahko namestite kjerkoli želite, bo v kombinaciji s senzorji A1 Smart Home namreč ujela vse kar se dogaja v vašem domu, posnetek pa varno spravila v oblak. Notranja sirena bo ob nepričakovanem vstopu nezaželenih oseb sprožila glasen zvok. Pametni senzor za vrata in okna pa bo skrbel za to, da bodo vedno pravilno zaprta. Senzor za vhodna vrata bo opozoril na vsak premik, ko bo nekdo želel stopiti v vaš dom. Tako bo s pametnimi napravami torej poskrbljeno za varnost.

 

Kaj pa udobje?

Za večje udobje vašega doma bodo poskrbele druge naprave. Večnamenski senzor denimo lahko v kombinaciji s pametnim termostatom uravnava temperaturo v našem domu, s pametno žarnico pa skrbi za ustrezno svetlobo. Pametni termostat poskrbi, da je temperatura po posameznih prostorih ravno takšna, kot si jo želimo. Navodila kakšna naj bo ta temperatura, pa boste lahko z vašim pametnim telefonom pošiljali tudi na daljavo. Če se boste recimo premraženi vračali s smučanja, si boste lahko vašo hišo na pravo temperaturo pogreli še preden se vrnete domov.

večnamenski senzor
Večnamenski senzor

A1 Smart Home pa recimo ponuja tudi rešitve za pozabljivost. Če ne boste prepričani ali ste ob odhodu od doma izključili likalnik, pečico ali kaj drugega, boste to lahko naredili kar na daljavo prek pametne vtičnice. Detektor dima pa bo poskrbel, da boste zaščiteni, če bi v vašem domu slučajno kaj začelo tleti ali bi se vžgalo. To se niti ne dogaja tako redko, sploh tam, kjer je vgrajen kamin in se hiša ogreva na drva.

Vse naprave skupaj usklajuje srce celotnega sistema, takoimenovani Prehod A1 Smart Home. Ta z vašim pametnim telefonom in vsemi drugimi nanj priključenimi napravami komunicira preko varne povezave. S Prehodom boste lahko vse pametne naprave povezali v eno samo mobilno aplikacijo. Ta pa je združljiva tudi z drugimi pametnimi napravami, kot so denimo Amazon Alexa, Ikea Trådfri Led žarnice…

Pozor, samouk!

Ob vsem tem pa je zanimivo še to, da se sistem iz dneva v dan kar sam uči in to iz vaših navad, ki jih skrbno beleži. Sproti spoznava, kaj vam najbolj ustreza in sčasoma vam te rešitve, ki so vam pisna na kožo, ponuja kar sam. Tako se denimo začne alarm, ko odidete od doma, kar sam vklapljati, nekatere naprave se same izklapljajo, ko se od njih oddaljujete, luči zasvetijo, ko pade tema….

Trije priporočeni paketi

Za vse, ki bi radi povečali varnost in udobje vašega doma, je A1 pripravil tri priporočene pakete. Osnovni je »Nadzor«, ki vključuje notranjo spletno kamero in Prehod, ki služi kot osrčje celotnega sistema. V paket je vključena tudi aplikacija za nadziranje in upravljanje pametne naprave na daljavo z umetno inteligenco, ki se iz dneva v dan prilagaja uporabniku ter prostor v oblaku, kjer se shranjujejo posnetki kamere. 

kamera
Pametna kamera

Drugi paket »Varnost« poleg vsega navedenega v paketu »Nadzor« vključuje še večnamenski senzor – ta v prostoru skrbi za zaznavanje gibanja, uravnavanje svetlobe in temperature -, ter pametni senzor za vrata in okna.

senzor
Pametni senzor

Najširši priporočeni paket pa je »Udobje«, ki poskrbi za večji nadzor in celovito avtomatizacijo celotnega doma. Poleg vsega kar ponuja drugi paket, pa vključuje še pametno vtičnico in pametni termostat.

Vsi paketi mesečno stanejo po 4,99 evra, s tem, da je treba za prvi paket za vse naprave 24 mesecev plačevati še po dodatnih šest evrov na mesec, za naprave drugega paketa po devet evrov na mesec, za tretjega pa je dodatek deset evrov na mesec. Seveda pa si lahko vsak uporabnik glede na svoje potrebe sestavi tudi svoj paket, tako da si izbere pametne naprave   po svojih željah.

Kako se priključiti?

In kako se na vse skupaj priključiti, da deluje? Najprej je treba na pametni mobilni telefon prenesti aplikacijo A1 Smart Home Solution. Postopek je preprost in sorazmerno hiter, saj  običajno traja le nekaj minut. Nato se vse naprave samodejno povežejo med sabo. Fizično lahko naprave v hiši sami postavite kjer želite. Kot pravijo v A1 je komponente najbolje namestiti na tista mesta, ki so ozka grla hiše ali stanovanja. Nobene potrebe ni, da je vaš dom v celoti prepleten z recimo varnostnimi kamerami, če ima hiša ali stanovanje eno ali dve mesti, ki se jim vlomilci recimo nikakor ne morejo izogniti in te pokrijejo vse potrebe po vaši varnosti. Vse pametne naprave lahko prilepimo ali pa jih pričvrstimo z vijaki, po potrebi pa njihovo lokacijo potem še sproti prilagajamo. Večina naprav deluje na baterije razen kamere, ki mora biti priklopljena na elektriko.

notranja sirena
Notranja sirena

Preprosta in ugodna rešitev

pametna vtičnica
Pametna vtičnica

Priznati je treba, da je na trgu že nekaj rešitev v smeri varnosti in udobja, toda A1 Smart Home je za kupce ene najpreprostejših in cenovno najugodnejših tako z vidika uporabe kot tudi njene montaže. Ne potrebujete nobenih pretresljivih fizičnih posegov v vašo hišo ali stanovanje, kot so denimo potrebni pri vgradnji nekaterih drugih podobnih naprav.  Celotni sistem je brez težav mogoče vgradite v že obstoječi objekt. Tako tudi ni potrebno nikakršno vnaprejšnje načrtovanje, ko denimo kupujete ali prenavljate hišo ali stanovanje, temveč je vse mogoče priključiti kasneje, ko si žepi spet nekoliko opomorejo.

A1 Smart Home torej uporabnikom prinaša novost, ki je ne gre spregledati. V tempu življenja, ki ga živimo in ko so naše glave polne drugih skrbi, boste lahko tako vsaj za vaš dom povsem brezskrbni in to tudi takrat, ko boste zdoma.

Promocijski članek

Primerjaj hiše

Primerjaj (0)