Novosti na trgu

Zazidljive parcele

Če kupujete montažno hišo oziroma vas zanima kar koli povezano z nakupom zemljišča, nam pošljite vaše vprašanje in želje glede zemljišča, naša strokovnjakinja, direktorica nepremičninske agencije Nepremičnine Plus Vesna Levstek, pa vam bo pripravila rešitev po vaših željah.

Pišite nam na: info@montažnehiše.com


Naši svetovalci odgovarjajo!

VPRAŠANJE BRALCA:

Zazidljive parcele v bližini prestolnice so prava redkost. Toda kljub temu v naši družini že nekaj časa razmišljamo o tem, da bi blizu avtocestnega ringa v Ljubljani, kupili parcelo in si na njej zgradili montažno hišo. No, doslej s tem nismo imeli sreče, saj nikakor ne najdemo ustrezne zazidljive parcele. Naša želja je parcela velika okoli 500 kvadratnih metrov, ravna in sončna. Radi bi vaše mnenje, koliko je sploh na voljo takšnih zazidljivih parcel v tem območju in za kakšen denar. Nam lahko predlagate nekaj konkretnih parcel, ki bi bile primerne za nas? Hvala in pozdrav iz Litije, Andrej.


Odgovarja:

Vesna Levstek, direktorica Nepremičnine Plus

 

 

 

 

 

 

 


Ker je povpraševanje po dobrih, ravnih, dostopnih, osončenih, zazidljivih stavbnih zemljiščih v prestolnici in njeni okolici precejšnje, je posledično ponudba precej okrnjena. Zato bi vam predlagala tudi razmislek o kakšni alternativni možnosti in odločitvi. Ena je recimo ta, da bi s kakšnim znancem kupili večjo parcelo in na njej skupaj postavili dvojčka. Druga možnost je recimo nadomestna gradnja na parceli, kjer že stoji kakšna starejša hiša. Zanimiv je lahko tudi nakup na dražbi, so pa še druge možnosti. Poglejmo torej nekaj konkretnih parcel, ki bi lahko bile, glede na vaše opisane želje, zanimive.


  1. Zemljišče v Zalogu

Prodaja se zazidljiva parcela velikost  484 m2 za ceno 77 tisoč evrov, oziroma 159 evrov/m2. Ob njej je prav tako v prodaji nekoliko manjša parcela velikosti 464 m2. Obe parceli, ki sta orientirani na jugozahod, je mogoče kupiti tudi skupaj. V neposredni bližini so vsi komunalni priključki, v bližini pa tudi vsa infrastruktura.


  1. Zemljišče v Zalogu

Zemljišče, ki se nahaja v Zalogu, prodaja Mestna občina Ljubljana. Velikost zazidljive parcele je 422 m2, cena brez davka pa je 63.300 evrov. To torej pomeni 150 evrov/m2.


  1. Zemljišče v Tacnu

Za zazidljive parcele na nekoliko boljših lokacijah, kot je denimo Tacen, je treba odšteti nekaj več evrov, tudi več kot 200 evrov/m2. Na tej lokaciji se sicer prodaja 538 m2 veliko zemljišče za 110 tisoč evrov. Gre za atraktivno lokacijo pod Šmarno goro. Zemljišče je ravno in v celoti zazidljivo, možen pa je tudi še dokup sosednje parcele v velikosti 627 m2. Na parceli lahko zgradite enostanovanjsko hišo ali dvojček. Avtocesta je z avtom oddaljena pet minut.


  1. Zemljišče v Nadgorici

Prodaja se 891 m2 veliko zemljišče v Nadgorici, kjer bi lastnik prodal tudi polovični delež zazidljive parcele, potem pa se z novim lastnikom uskladil za skupno gradnjo dvostanovanjskega objekta – dvojčka. Vse služnosti, soglasja, dostopi in infrastruktura so urejeni. Cena celotnega zemljišča je 221.860 evrov, oziroma 249 evrov/m2.


  1. Zemljišče v Podutiku

Prodaja se tudi lepo, urejeno in 468 m2 veliko zemljišče v Podutiku za ceno 178.000 evrov, oziroma 380,3 evra/m2. Zemljišče je v naselju stanovanjskih hiš. V neposredni bližini zazidljive parcele so na voljo vsi komunalni priključki. V okolici je veliko zelenja, hkrati pa tudi vsa infrastruktura. Parcela je od avtocestnega ringa oddaljena 500 metrov.


  1. Parcela s starejšo hišo za nadomestno gradnjo na Galjevici

Alternativa nakupu zazidljive parcele je denimo nakup starejše hiše in postavitev montažnega objekta na komunalno urejenem zemljišču. Na Galjevici se prodaja 212 metrov veliko zemljišče s starejšo samostojno hišo iz leta 1931. Hiša je primerna za nadomestno gradnjo. Cena parcele s hišo je 135.000 evrov. Parcela se nahaja v neposredni bližini infrastrukture – šole, vrtca, trgovine, pošte, banke, zdravstvenega doma.


  1. Parcela s starejšo hišo za nadomestno gradnjo v Štepanji vasi

V Štepanji vasi se prodaja starejša samostojna hiša iz leta 1920, ki stoji na 597 m2 velikem zemljišču. Hiša ima vse komunalne priključke, je na zanimivi lokaciji, v bližini pa je tudi vsa potrebna infrastruktura, vključno z mestnim avtobusom. Cena zazidljive parcele s starejšo hišo je 179.000 evrov.


Če kupujete montažno hišo oziroma vas zanima kar koli povezano z nakupom zemljišča, nam pošljite vaše vprašanje in želje glede zemljišča, naša strokovnjakinja, direktorica nepremičninske agencije Nepremičnine Plus Vesna Levstek, pa vam bo pripravila rešitev po vaših željah.

Pišite nam na: info@montažnehiše.com


 

Primerjaj hiše

Primerjaj (0)